Samochód kosztował 50.000 zł i bardzo się cieszę że wydałem te pieniądze na niego. Prawdziwa radość z jazdy przyszła dopiero po zakupie tego auta a tak się bałem że silnik będzie głośny. Jestem szczęśliwym posiadaczem POLO 1,4 TDI 70PS. Mam nadzieję, że za 10 lat będę miał też takie dobre zdanie o tym aucie.
Bardzo dynamiczny i oszczędny. jestem bardzo zadowolony z tego silnika. Idealny do miasta i na trasę. Przy 90km/h ma 2000obr/min. Perfekcyjnie. Jest to silnik 3-cylindrowy jednak po rozgrzaniu nie słychać różnicy i nie wiadomo czy pod maską jest 1,9 TDI czy 1,4 TDI. Ma bardzo rasowy klank. Może trochę jest głośno jak jest zimny ale to normalne. Przyśpieszenie na zawołanie i super niskie spalanie. Podkreślam, że jest to motor o NIEBO lepszy niż jednostki 4 cylindrowe konkurencji i kupowałem to auto bardzo świadomie lecz z pewnym strachem przed "niemiłymi odgłosami" jakie są opisywane w gazetach. To NIE PRAWDA. Ten motor jest super!!!
Bardzo dobre krótkie skoki. Super.
Perfekcyjne, twarde zawieszenie.
Jak w każdym aucie.
Mam radio fabryczne. Wszystko intuicyjne. Polecam.
Super.
Jak na segment B. Nie ma większego auta.
Silnik i opony zimowe trochę hałasują. Jednak jak silnik osiągnie temp. 90 stopni pracuje wyraźnie ciszej i ma rasowy klank bardzo miły dla ucha. Wyłączam radio aby posłuchać mojego ukachanego diesla :) Poważnie.
Nie mogę na ten temat nic napisać bo samochód jest nowy i nie mierzyłem spalania. Przejechałem już 150km i wskaźnik nie odgiął się od poziomu F !!!
(podaję książkowe wartości spalania).
50.000 zł zostało wydane najlepiej jak mogłem. Przekonałem się o tym po zakupie i sprawdzeniu auta. Za jakość i komfort trzeba dużo zapłacić. Polecam POLO TDI osobom których nie stać na ekspolatację GOLFA TDI. Wymiary i komfort bardzo zbliżone a dużo pieniędzy w kieszeni zostanie.
Wszystko OK (nowe auto). Miałem takiego kiedyś w pracy i był super. Mam nadzieję że mój nowy POLO TDI też taki będzie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TDI 70KM 51kW