W tej klasie nie kupię innego auta. Są może ładniejsze i szybsze ale polówka mnie nie zawodzi. Czuć, że się powadzi samochód, a nie jakiś plastik z supermarketu.
Silnik jest dobry w swojej klasie. Mimo, że jeżdżę słabszą wersją to nie mam większych problemów z "odjeżdżaniem" nawet dużo większym autom. Doskonały na warunki miejskie, bardzo żwawy. W trasie wystarczający jeśli nie wydaje Ci sie, że bierzesz udział w Le Mans. Powyżej 3000 można się pobawić. Żadnych usterek.
Skrzynia mi pasuje. Jest dość precyzyjna. Dobrze zestrojona. Odejmuję punkt za zgrzytanie przy wrzucaniu wstecznego (to chyba mają wszyscy). Żadnych usterek.
Trakcja bez zarzutu. Trzyma się drogi, sztywne nadwozie. Jak nie chcesz to się nie wyłożysz. Trochę gorsze tłumienie nierówności ale może tak ma być.
Żadnych problemów.
Teoretycznie wszystko fajne ale:
- chciałbym poznać kolesia, który umieścił sterowanie szybami i centralnym zamkiem w podłokietniku kierowcy
- mało schowków
- jazda na 2 i 3 biegu oraz celne strząśnięcie papierosa do popielniczki wykluczają się
- regulacja wentylacji w złym miejscu
- regulacja kierownicy tylko w jednej płaszczyźnie
Reszta gra.
Bez uwag ale punkt mniej za głośność.
Z przodu zaskakująco dużo miejsca, z tyłu tylko pies albo znienawidzona teściowa.
Bez uwag. W tej klasie więcej wymagać nie można.
Średnio podoba mi sie spalanie w mieście. W ogóle nie podoba mi sie cennik w moim serwisie.
Co tu dużo mówić. To VW. Zawsze są troche droższe. Ale to nie tylko za znaczek.
Jest nieźle ale ostatnio padł mi silniczek w tylnym spryskiwaczu więc punkt mniej.
Żadnych poważnych napraw.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW