: Na prawdę dobrze trzyma się drogi i nic nie stuka w zawieszeniu, raz tylko wymieniałem przy 90
: kontrola spalin - zapchany EGR, ale jeździ tak samo jak wcześniej.
Pozytywne autko, choć wiadomo że to klasa niska, plastiki plastikowe, ale dobrze spasowane - ot taki samochód dla ludu. Jak coś się popsuje to warto zainwestować z dobre materiały, do tej pory wymieniałem tylko tylne gumki przedniego wahacza przy 95000 więc nie wiem co to naprawa. Klocki wymieniłem przy 64000km na oryginały i już. Oczywiście regularnie olej.
pracuje jak Diesel, w prawdzie ciszej i mniej trzęsie, ale moment max moment obrotowy jest przy 2800 i więcej niż 4000 nie ma sensu cisnąć. No i ten nieszczęsny EGR.
precyzyjna
doskonały jak na tę klasę
dobra
sporo się pomieści
działa sprawnie, a ogrzewanie nóg dla pasażerów tylnych siedzeń jest dla nich zbawieniem.
przy wzroście 175 4 osób jest wygodnie, całkiem wygodnie jak na tę klase, ale jak by wsadzić choć jedną o wzroście 190, no to sorry :)
przy tym silniku jets cicho w kabinie do 100kmph, później jest głośno, przy 160 nie słychać myśli.
nie jeżdżę do ASSo bo jest skandalicznie drogie, robie u zaprzyjaźnionego mechanika, a części na allegro czy w hurtowniach są śmiesznie niskie, więc kupuje najdroższe jakie mają - a warto kupić leprze ;).
Kupiłem kiedy Euro było tanie więc zapłaciłem mało a po 5 latach strata na wartości wyniosła 17000
żarówki przepalają się do 20tyś km :)
przy 95tyś km wymieniałem tylne gumy przedniego wahacza - od mechaników wiem że tylko to w zawieszeniu umiera, więc pewnie jak będzie miał 180tyś czeka ponowna wymiana - 80zł komplet oryginałów :), chińskie są po 6 zł.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 60KM 44kW