miałem kiedys od nowości punto I i gdyby nie zbyt mały silniczek POLO nie miałoby zadnych szans; nie było żadnego skrzypienia!!!
jednak przy ruszaniu wymaga "przygazówki"
z tym silnikiem w parze OK
zbyt mały rozstaw osi, czuć każdą dziurę,
w zakrętach trzyma sie b. dobrze
brak uwag
brak lampki oświetlenia w bagażniku, brak krańcowki w drzwiach pasażera (wersja 3-d) - idiotyzm,
OK
jak na tak niewielkie autko - OK
lekko trzeszczy deska rozdzielcza; silnik wyciszony i wyrównoważony super,
w jexdzie miejskiej na krótkich odcinkach (często zimny silnik) pali ok. 9l/100km; poza miastem 6,5-7,0 l/100 km; serwisy bardzo kiepskie (przy trzeszczącym zawieszeniu proponowali mi wyjęcie MCPherson´ów i nasmarowanie kielichów TOWOTem!!!;
1. dziwnie "śliskie" opony Michelin w wyposażeniu fabrycznym,
2. wypadający plastik maskujący klamkę dzzwi kierowcy (wersja z ręcznie podnoszonymi szybami),
3. żle wyregulowane drzwi kierwocy (zbyt sztywne uszczelki) i aby to zyregulowac serwis musiał ruszyc śruby które po tym zabiegu wymagały lakierowania,
4. po pierwszych 3.000 km był wyciek płynu z instalacji wspomagania.
1. po 6.000 km wymieniono na gwarancji dwie tylne lampy gdzie łuszczył sie odbłyśnik i zbierała się woda,
2. w serwise na I przegladzie wlano mi płynu chłodniczego ponad linie max. (w instrukcji przestrzegają przed tym) - generalnie nie wiem po co bo był "stan",
3. W TRAKCIE ZIMY (PRZY OK. 6.000 KM PRZEBIEGU) POJAWIŁY SIE I TRWAJĄ DO TEJ PORY SKRZYPIENIA ZAWIESZENIA DOBIEGAJĄCE Z PRZUDU Z OBU KÓŁ; HAŁAS JEST NIE DO ZNIESIENIA, JEDZIE SIE NOWYM AUTEM JAK WOZEM DRABINIASTYM; PRZY SUCHEJ POGODZIE SKRZYPIENIA SŁYSZALNE SA PRZY WIĘKSZYCH WYCHYLENIAH NADWOZIA, PRZY DNIACH MOKRYCH JEST TO NIE DO ZNIESIENIA; CZUJĘ ŻE BEDĘ MUSIAŁ "WALCZYĆ" Z SERWISEM!!! BEZ SENSU - NOWE AUTO!
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 SDI 60KM 44kW