Niestety nie moge ocenić tego samochodu jako doskonały, bo jak każdy przedmiot jest zawodny, ale jest to bez wątpienia samochód dobry. Przynajmniej jak dla kobiety...
Mam ten samochodzik od ok. 1,5 roku i jak do tej pory z silnikiem wszystko jest OK
Ze względu na to, że był to samochód powypadkowy do wymiany miałam na początku uszczelkę przy skrzyni - wyciekał olej. Po jej wymianie wszystko jest OK za wyjątkiem drobnych problemów z wrzucaniem wstecznego przy mrozach
Czasem mam wrażenie że trochę mi "nosi" ten samochodzik przy większych prędkościach, ale po ustawieniu zbieżności i pochylenia kół jest trochę lepiej. No i przy jeździe na zimówkach też widać różnicę
Samochód niewielki więc wszystko widać dookoła bez problemu
Kupując niewielki samochód każdy musi brać pod uwagę to, że miejsca w nim nie będzie zbyt wiele, ale w tym jest miejsca na tyle, że spokojnie można jechać w dłuższą trasę nawet w 5 osób - przetestowane!
Niestety często coś dostaje się do układu wentylacyjnego i potem trochę piszczy. W dni deszczowe poza tym niestety pasują szyby od wewnątrz i niewiele tu dała nawet wymiana filtra przeciwpyłkowego
Jak dla kobiety - samochód idealny. Miejsca z przodu sporo, a jeśli nie siedzą tam zbyt wysokie osoby to i z tyłu nie ma problemu nawet dla trzech osób na dłuższej trasie.
Jak na diesla - samochód naprawdę cichy pomimo braku osłony silnika od spodu. Przy większych prędkościach jest dość głośny i to już niestety przeszkadza
Zużycie paliwa w mieście może nie jest zbyt fajne, ale to ze względu na moją dość dynamiczną jazdę. Za to w trasie jest świetnie - coś koło 5 l, a czasem nawet mniej, co przy ropie daje niezłe wyniki. Przeglądów nie robię w autoryzowanym serwisie, ale u kolegi, więc nie kosztują zbyt wiele - no chyba że coś większego jest do wymiany
Nie wiem ile osztował jak był nowy, ale mnie się trafił dość okazyjnie. Musiałam trochę go podremontować, ale i tak wyszło OK
Jak to przy samochodzie powypadkowym, którego nie jest się pierwszym właścicielem - zdarza się wiele drobiazgów, które mogą uprzykrzyć życie, ale generalnie nie jest źle
Właściwie to nie mam co narzekać, bo takich wad fabrycznych zbytnio nie zauważyłam. Owszem - zdarzyło się kilka spowodowanych eksploatacją i niegdysiejszym czyimśtam wypadkiem - akumulator, elektryka, amortyzatory, zbieżność itd. Niestety conieco to kosztowało kasy i nerwów...