: Niezawodny, tani w eksploatacji i zrywny.
: Rdza niestety atakuje, ślady użytkowania na całym aucie.
Układ elektryczny
: W samochodzie z elektrycznymi oknami, problem z opadaniem i podniesieniem ich.
: Strasznie twarde, jednakże w wersji 3d samochód jest jak gokart.
Auto miałem jako pierwszy samochód aby się nauczyć jeździć i jestem zadowolony z jego użytkowania.
Nie miałem problemu z silnikiem, przez cały rok nie pojawiła się żadna usterka związana z eksploatacją silnika.
Co do skrzyni biegów nie można się przyczepić, oczywiście uważam, że 5 biegów to za mało jednakże na taki segment samochodu jest to wystarczające. Przyczepić się można jedynie do przekładni skrzyni, która szwankuje i jest za luźna.
Nie ma żadnych problemów z układem jezdnym.
Samochód nieco gokartowy, Widoczność w samochodzie jest przeciętna.
Ergonomia samochodu jest dobra
W moim roczniku akurat brakowało klimatyzacji, wymiana nagrzewnicy i termostatu to kwestia 300 złotych, w mojej opinii pozostawiam to na dobry segment komfortu
W wersji 3d miejsca jest mało, tylni pasażerowie nie mają miejsca, w bagażniku natomiast jest bardzo mało miejsca. Nie ukrywajmy, że samochód jest przeznaczony dla max. 2 osób, nie więcej.
Przy osiągnięciu prędkości 100km/h+ samochód wchodzi na wysokie obroty. Jeżeli ktoś szuka samochodu, którym chcę jechać cicho w momencie 120km/h to nie polecam tego modelu. Jak już wspominałem 6 bieg to 6 bieg.
Samochód jest tani w eksploatacji. Silnik 1.6 75km nie jest "wyżyłowany" dlatego nie ma tam się do czego przyczepić. Jednakże są mankamenty, z którymi borykałem się przez ten rok. Zdążyłem przez ten czas ustawić zbieżność co nie jest tanie, dodatkowo cewka zapłonowa padła mi z 3 razy. Zdarzyło mi się, że samochód nagle przestał odpalać i tracił na obrotach w najmniej oczekiwanych momentach. Były również detale - dziura w tłumiku, dziura w odmie, wymiana przewodów zapłonowych i świec, przednie tuleje wahacza itd. Można by wymieniać takie detale, jednakże grosz do grosza się zbiera.
Samochód tego segmentu jest warty +/- 1,5tys/2tys. Uważam, że stosunek jakości do ceny jest dobry.
W "Koszty utrzymania"
W "Koszty utrzymania"