Ocena kierowcy - Volkswagen Polo III Hatchback

Adil, 20 lat temu
Silnik 1.4 i 60KM 44kW
Rok produkcji 1997
Volkswagen Polo III Hatchback 1.4 i 60KM 44kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Ogólnie z autka jestem bardzo zadowolony, jeśli ktoś zamieża takie auto nabyć to polecam , jeśli ktoś często jeżdzi poza miastem lub za granice to polecam zakup z mocniejszym motorem,zuzycie paliwa niewiele wieksze ale można zaoszczedzic na czasie szczególnie na zachodnich autostradach.
jak na ta moc to niezła dynamika,jako miejskie autko i na wypady po kraju super, ale na zachodnich autostradach za wolny,mało mocy dlatego dla tych którzy cenia predkośc polecał bym to autko z mocniejszą jednostką
bez zażutu,biegi wchodzą płynnie dobre przełorzenie, na prostej piąty bieg przy 50 kmhi spokojnie można jechać.
na naszych drogach trochę trzęsie,ale ogólnie to O.K
w związku z tym że jeżdżę Classic-iem i pokrywa kufra jest wysoko , do cofania trzeba sie przyzwyczaić poza tym jest dobrze.
wszystko na swoim miejscu,wykonane z dobrych materiłów
w zimie przyjemnie i cieplutko,latem no cóż pozazdrościć tym co mają klimę.
z przodu wystarczająco miejsca z tyłu no cóż dla dzieci masa miejsca dla dorosłych częstrze postoje na rozprostowanie kości na dalszych trasach. Bagażnik robi wrażenie tu sie zmieści masa żeczy.
dobre.
jeśli chodzi o zużycie paliwa , to tutaj nie myśle zakładać gazu.
jeśli komuś żal kasy niech kupi tańszego seata .
autko przejechało 101. tys bez awarii. Może to zabrzmi dwuznacznie ale nigdy nigdzie mi nie stanął. I życzę sobie oby tak dalej.
Żadnych poważnych awarii, zerwana linka sprzęgła po 60 tys.km . Przy około 70 tys. w czasie jazdy przy wciśnięciu sprzęgła np.żeby zmienić bieg,autko z nienacka gasło,ale czyszczenie silniczka krokowego zlikwidowało problem no i teraz niedawno przy 100tys.km. trzeba byłowymienić łożyska kół tylnych i PR przód i to tyle usterek.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW [l/100km]

6,0