Ocena kierowcy - Volkswagen Polo III Hatchback

Andrzej, 15 lat temu
Silnik 1.4 i 60KM 44kW
Rok produkcji 2001
Volkswagen Polo III Hatchback 1.4 i 60KM 44kW 1995-2001 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : swietnie trzyma sie drogi
Reasumujac, autko zrywne, zwrotne, niezawodne, niedrogie w utrzymaniu, niestety jakosc materialow uzytych w srodku pozostawia wiele do zyczenia. Kupilbym jeszcze raz dokladnie ten sam model ale jednak w dieslu
mimo 60KM silnik radzi sobie z tym autkiem, oczywiscie mowa tu o predkosciach do ~100 km/h potem zaczynaja sie schody :] w miescie nie trzeba czesto wachlowac drazkiem zmiany biegow.
mialem poczatkowo problemy z 1 i 3 biegiem, byla to kwestia regulacji, a tak poza tym-kazdy bieg wie gdzie ma \"wskoczyc\"
to bylo mile zaskoczenie. Zawieszenie dosc twarde, mozna szybko pokonywac zakrety, bardzo dobrze trzyma sie drogi
jak dla mnie super, i do przodu i do tylu
nic nadzwyczajnego, jakosc wykonania wnetrza delkatnie mowiac do D... jak cos go trafi to trzeszczy wszystko co sie da... plastikowo w srodku
bardzo szybko sie nagrzewa, szyby nie paruja, latem klima szybko chlodzi tego maluszka
nie wiem czy w klasie tych aut (przynajmniej z tamtych lat) znajdziemy wieksze auto. Oczywiscie jezeli planujemy przewiezc kogos doroslego na tylnej kanapie no to liczmy sie z jego marudzeniem...
swietne, naprawde w miescie az milo, na trasie przy wiekszych predkosciach szum....
No i tutaj jest duza roznica... Gdybym mial tym autem jezdzic tylko po trasie to bylbym szczesliwy. NAtomiast jest to auto miejskie no i 8,5 l/100 ( tylko miasto) to nic nadzwyczajnego. Najlepszy wynik 7,9 a najgorszy 9. W trasie ~5,5
oswietlenie pokretel nawiewu, zarowki w kazdej z lamp, lampka w bagazniku,
przez 4 lata - wymiana swiec i przewodow, sonda lambda, problemy z 1i3 biegiem(regulcja). Wlasciwie nie bylo sytuacji zeby mnie zawiodl, jestem bardzo zadowolony
Dziennik kosztów dla Volkswagen Polo III Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
7,7