: Prowadzenie tego samochodu - z mocniejszym silnikiem musi dawać jeszcze więcej frajdy.
"Dobrze", ale z minusem. Samochód jest symaptyczny, fajnie się nim jeździ i fajnie wygląda. Jednak spora ilość usterek, słaby silnik (akurat w tej wersji), oraz fatalna wentylacja powodują, że nie kupiłbym go raz jeszcze.
No cóż - rakieta to to nie jest. Po mieście wystarczy do sprawnego poruszania się, ale na trasie zdecydowanie brakuje mu mocy.
Brak zastrzeżeń - biegi wchodzą precyzyjnie (sporadyczne problemy ze wstecznym), dobre zestopniowanie.
Jak dla mnie to największy plus tego auta - prowadzi się pewnie i precyzyjnie.
Brak zastrzeżeń - mały minus za mniejsze, typowe dla VW, prawe lusterko - jak dla mnie jest to bezsensowne rozwiązanie.
4, ale z dużym minusem - mały schowek w desce rozdzielczej, fatalne umieszczenie regulacji nawiewu i przycisków (są bardzo nisko i przynajmniej ja muszę się do nich nachylać). Poza tym jest ok.
Ogrzewanie ok, choć szyby lubią parować. Natomiast nawiew to dla mnie jakaś porażka - latem praktycznie nic nie daje. Nie wiem skąd to się bierze - może to kwesta dość nietypowych "kartek" wentylacyjnych. W każdym razie jak dla mnie to jeden ze słabszych punktów tego auta.
Auto bez klimy.
Mały samochód (wersja 3d), ale przestrzeni jest w zupełności wystarczająco. Z przodu komfortowo, z tyłu też bez problemów. Warte podkreślenia są bardzo wygodne fotele.
Z racji słabego i małego silnika jazda z wyższą prędkością jest dość głośna - konieczne jest utrzymywanie wysokich lub nawet bardzo wysokich obrotów, ale generalnie nie jest źle. Przy niższych prędkościach wręcz cicho. Dodatkowy plus to brak trzasków i skrzypień z deski rozdzielczej.
Jest ok. Na trasie spokojnie można zejść poniżej 5 litrów, w mieście tez bez zastrzeżeń.
Jakość ogólnie dobra (poza wspomnianymi awariami), ale cena zbyt wysoka. Za te pieniądze spodziewałem się czegoś lepszego.
Materiały są dobrej jakości i sprawiają solidne wrażenie - tak jak pisałem wcześniej nic nie skrzypi. Z drobiazgów miałem jak narazie problemy tylko z czujnikiem pedału hamulca. Ciągle przepalają się żarówki w tylnych światłach.
Powiem tak - wcześniej miałem Matiza i był dużo, dużo bardziej niezawodny mimo większego przebiegu i starszego rocznika. Usterki to: maglownica, pompa wspomagania układu kierowniczego, wiatrak chłodnicy, łozyska kół przednich, pompa wodna i wiele innych. Czasami szwankuje także eletronika. Praktycznie cały czas ię coś dziej. Wie, że auto ma już 7 lat, ale gdzie ta jakość VW???