Układ hamulcowy
: Krótka droga hamowania i absy, juz 2 razy mnie uratowały ;)
: rdza
: pompa wspomagania
: czujnik abs
Polo to samochod z drobnymi usterkami, na szczescie duzo powaznych rzeczy w nim sie nie dzieje. Nie jest to najlepszy pojazd w swojej klasie, lecz ma w sobie cos co przyciaga mlodych ludzi. Dobry do miasta i na krotkie odcinki ( max 150km w jedna strone ), pozniej jazda powoli staje sie męczaca. Gdybym mial jeszcze raz wybierac to kupiłbym go jeszcze raz lecz z wiekszym silnikiem. Zdecydowanie.
1.0 nie porywa, lecz w miescie jest wystarczajacy. W trasie powyzej 90km/h robi sie glosno i mniej ekonomiczniej. Trzeba wrzucac go na wysokie obroty zeby wyprzedzac tiry.
Nie jest idealna ale jest dobrze. Biegi wskakuja poprawnie i nic poza tym.
Tutaj przecietnie ale moze byc dobrze w zaleznosci od opon. Polo jest zwinne ale w zakretach za mocno go przechyla. Jednak tak jak mowilem zalezy tez od butow bo jezdze na 155, na szerszych pewnie byloby zdecydowanie lepiej.
Do widocznosci nie mozna sie przyczepic. Z przodu swietnie, z tylu bardzo dobrze.
Wszystko jest pod reką. Chociaz uwazam ze przycski od elektrycznych szyb powinny byc na drzwiach. Brakuje mi dobrego schowka na pierdółki.
Bardzo szybko sie nagrzewa i odparowuje szybki, wiec zima jest ok ;)
Tutaj znowu przecietnie. Z tyłu malo miejsca (wersja 3d) z przodu troszke lepiej. Jako kierowca nie narzekam jak jade sam, lecz przy zmianie biegow przy wrzucaniu 5 biegu lapie noge pasazera. Dobra rzecz jak jedzie z nami plec piekna, jak facet to niestety gorzej.
Pisałem wczesniej, po 90km/h robi sie głosno, dobrze ze jest cos takiego jak car audio :)
W miescie 6,5 do 7, w trasie okolo 5,5. W trasie ok, w miescie moglo by byc troszke mniej. Naprawy jak sa to zazwyczaj drogo nie jest, ogolnie trafiaja sie pierdółki. Ogolnie jest dobrze.
Mozna znalezc oferty z dobrym wyposazeniem i wtedy stosunek cena/jakosc jest ok. Gdyby nie te slabe plastiki to bylo dobrze. Niestety mnie plastiki doprowadzaja do szewskiej pasji wiec jest tylko przecietnie.
W zime zamarzajace zamki. Zacinajacy sie bagaznik, aktualnei nie moge go otworzyc. Słabe plastiki, trzeszczaca tapicerka. Ulamany wezyk tylniego spryskiwacza. Moglo byc o wiele lepiej.
Wyjaca pompa wspomagania, padniety czujnik abs. To mi sie przydazylo z powazniejszych rzeczy. Gdyby nie pompa byloby dobrze, a tak jest tylko przecietnie.