Ocena kierowcy - Volkswagen Polo II Hatchback

maciej cz., 19 lat temu
Silnik 1.4 D 48KM 35kW
Rok produkcji 1991
Volkswagen Polo II Hatchback 1.4 D 48KM 35kW 1990-1994 - Oceń swoje auto
nie miałem zadnych problemów z silnikiem, nawet jestem zaskoczony, ze jak na diesla ma tak duże przyspieszenie i dynamike...
wlasnie cos mi sie w niej ostatnio zepsulo, poza tym jedynka czasami nie chce wskakiwac i musze ruszac wtedy z dwojki
tak sobie, moze dlatego ze mam rozwalone zawieszenie przez polskie drogi... wszystko mi stuka i puka
moze byc, cudow w takim aucie sie nie spodziewam
niemcy bardzo dobrze opracowali to autko pod wzgledem ergonomi...uwielbiam niemiecką praktycznosc
mam jakies nieszczelnosci w wentylacji i w zimie, kiedy wlaczalem ogrzewanie, to poza cieplym powietrzem przez szzceliny wlatywalo tez lodowate powietrze, generalnie bylo cieplo, wialo w niektore czesci ciala:)
slabiutko, kierowca i pasazer jeszcze jako tako, ale juz z tylu to nie wyobrazam sobie siedziec, zreszta nigdy sam tam nie siedzialem, ale gdybym mial tam siedziec (186cm wzrostu) to chyba w poprzek, zeby nogi jakos sie zmiescily
to jest diesel wiec warczy, poza tym kokpit drży, wiec generalnie jest glosno, o komfortowym sluchaniu radia mozna zapomniec - chyba ze na postoju
to jest najwieksza zaleta tego auta. na trasie zuzywa mi 4.5 litra ON, w miescie okolo 5.5 na 100km. naprawy tez niedrogie, jesli chodzi o czesci to tansze sa z modelu nieco starszego z silnikiem 1.3D
auto stare, troche sie sypie... duzo pierdolek, jakies bezpieczniki, zarowki, niedokrecona srobka, itp
tu juz nie jest tak zle, auto malo skomplikowane aby wystepowaly w nim jakies wieksze usterki

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 D 48KM 35kW [l/100km]

4,3