: Nic mnie w nim nie zaskoczyło wszystko o nim wiedziałem i jego zakup był w pełni świadomy i przemyślany :) Autko poprostu cud, miód i orzeszki :) palce lizać :)
Kocham ten samochód :) Ja mam polo coupe z 1994 roku ale w budzie polo dwójek. Jest piękny zwinny bezawaryjny :) Ojciec ma Polo Kombi 1992 Diesla :) Ten model a już napewno ta marka pozostanie u nas w rodzinie na wieki :) Auto nie do zdarcia a jakie piękne :) (Coupe ładniejsze jest oczywiście od Kombi mimo że bagarznik ma nieco mniejszy :))
Silniczek igiełka :) Pracuje bardzo cichutko, i pięknie odpala. Chodzi równo i nie ma żadnych stuków.
Skrzynia działa doskonale tyle że wcześniejszy właściciel musiał zajechać wcześniejszą i wstawił czwórkę :( słyszałem jednak że czwórki są mniej awaryjne jednak jednego biegu mi brakuje i to bardzo :(
Układ jezdny bez zarzutów, nie mam żadnych problemów, prowadzi się ładnie, trzyma się drogi jak należy wszystko w porządku :)
Widoczność jest bardzo dobra widać z przodu, widać z tyłu i pobokach również :) Nie trzeba wytężać wzroku aby coś dostrzec ani zastanawiać się przez którą szybkę bylo by widać lepiej lub w które lusterko spojrzeć. Poprostu jak spojrze tak widze nic mi nie przeszkadza ani nie zasłania :)
Samochód jest zwinny, ma dobre przyśpieszenie, jak dobrze nacisne gaz na jedynce to już pozostaje mi potem zmienić na czwórkę :) Jest zrywny. Nie duży bo to Coupe, wszędzie da się wjechać i doskonale się go czuje :)
Klimy to on nie ma :( No powiem tak: jak w skwarny dzień włączysz zimny nawiew to i tak będzie skwar leciał. A jak w zimie ogrzewanie to odrazu gorąca nie ma ale i tak nagrzewa się dość szybko i już po 10 minutach jest ciepło jak należy :)
Przestrzeń dla kierowcy jest dobra siedzi się wygodnie do wszystkiego blisko i pod ręką. Pasażer z przodu ma jak kierowca tylko bez pedałów i kierownicy tak że i mu jest dobrze :) Jeśli chodzi o tył to trzech rosłych chłopów nim jechało i nie narzekali no może przy wsiadaniu i wysiadaniu bo to wkońcy trzy drwiowy jest samochodzik tak że przez pochylane siedzenia trzeba się przedostać ale miejsca dla trzech wystarczyło a dla dwójki pasarzerów idealnie :)
Samochodzik jest cichutki nawet przy 140 km. radia da się słuchać z zewnątrz nic nie przeszkadza jest bardzo dobrze :)
Pojemność 1043 tak że nie mogę narzekać poprostu oszczędny i nawet gazu mi się nie opłaca w niego ładować bo było by to bez sensu :) A gdybym miał piąty bieg to by palił jeszcze mniej :)
Jest to solidne dobrze pomyślane i zrobione autko za naprawdę przystępne pieniążki. I tanie koszty eksploatacji to jest duży plus, w końcu nie wystarczy kupić samochód trzeba go jeszcze utrzymać :)
Ten samochodzik sie nie psuje a jeśli tak to ja o czymś takim nie słyszałem :) Żarty żartami ale trochę prawdy w tym jest. Samochody te znane są ze swej solidności i wytrzymałości. Ciężko żeby się coś zepsuło ale oczywiście opony się zurzywają i amortyzatory kiedyś też sie zurzyją więc bedzie trzeba wymienić kiedyś :) Drobiazgów do napraw w nim nie znalazłem :)
Nie miałem ale jeśli będę maił to naszczęście części do tego pojazdu są bardzo tanie :) Nawet te ze sklepu :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 KAT 45KM 33kW