Ocena kierowcy - Volkswagen Polo II Hatchback Facelifting
Przebieg:
172 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: Jaki pisałem gdzieś wyżej,mam 20-letnią polówkę i blacha po prostu cud miód.0 rdzy jak na 20 letnie auto to super :D
Powiem szczerze że to wspaniałe auto,nie mam z nim żadnych problemów,a ci którzy uważają to auto za jakieś szrot to grubo się mylą.Ludzie ten samochód jest z lat 80-tych a jest lepszy i mniej awaryjny niż nie jedna nówka z 2000r,choć wyposażeniem nigdy nie dorówna 3 letniemu autu.Maniaków tej generacji polówek serdecznie pozdrawiam i zachęcam młodych użytkowników do jego kupna.Bo w tym aucie można się zakochać na wieki
Mam 55km na wtrysku,trochę za mało kucy ale nie narzekam.Stare dobre silniki...
Mam 4 biegową i żadnych problemów
Doskonały
Widoczność doskonała z przodu/tyłu jak i w lusterkach
Jedyny mankament tego auta to brak klimatyzacji jeżeli chodzi o teraźniejsze czasy,ale w latach 80-tych przecież prawie żadne auto go nie miało.Jak dla mnie klima to zbędny luksus
Z przodu jest dużo miejsca,jeżeli chodzi o tył to 3 osoby tam nie wejdą ewentualnie będzie ciasno.Ale to jest auto małe więc czego się spodziewać ;]
Silniczek chodzi bardzo cicho,podczas jazdy nie słychać żadnych stukań/pukań ogólnie jest git xD
Jeżeli chodzi o trasy to jest rewelacyjnie bardzo niskie spalanie przy 90km/h na silniku 1.3 55kucy coś ok.5l/100km,w mieście troszkę gorzej
Jak za te pieniądze to gorąco polecam,blacha jest porządna mój 20 latek ma blachę w super stanie aż się sam dziwię.Części są bardzo tanie,jest dużo opcji tuningu co mnie napwa optymizmem.Ten samochód nie jest tylko dla starszych osób po 60-tcę.Ja mam 19 lat i go po prostu uwielbiam.Tych aut po tuningu w polsce jeździ dosłownie garstka po naszych drogach dlatego to niesamowite uczucie wyróżniać się z pośród wszystkich gdzie jadąc oczy spoglądają na naszą furę :D
Fabryczna antena od radia słabo odbiera,więc dobrze zaopatrzyć się w tą nowszego typu.
Żadnych usterek,auto eksploatowane porządnie.Tym samym mi się odwdzięcza
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 KAT 55KM 40kW