: Aktywny tempomat i CarPlay. Inna epoka. Super.
Trudno jeszcze o głęboką ocenę po 1500km. Ledwo dotarty. Są plusy i minusy. Przesiadłem się z Golfa varianta i różnica nie jest istotna. Troszkę więcej miejsca, ale subiektywnie nie widzę różnicy klas, ani w wygłuszeniu, ani w wykonaniu. W kilku miejscach plastik jest miękki gdzie w golfie był twardy. Uszczelki drzwi są podwójne na całym obwodzie, ale dudni, warczy i szumi. Zawieszenie bardziej miękkie, ale prowadzenie mniej przyjemne. Liczyłem na więcej.
Dobra reakcja, spalanie niskie. 6,5 to nie problem w trasie. Miałem już średnią poniżej 6.
Gładka, lepsza niż DSG, które miałem kilka lat temu. Nie ma wrażenia, by silnik się męczył. Reakcja na kickdown jednak słaba.
Komfortowy, ale nie dynamiczny. Trochę buja.
Przestronna, dobra widoczność.
Nie mam zastrzeżeń
Mam wrażenie, że nie mogę ustawić kierownicy tak dobrze jak w Golfie. Kilka wpadek, jak regulacja poziomu świateł przez ekran (mocno ukryta). Nowy, dotykowy panel klimatyzacji jest niewygodny. Wygodna tylna kanapa.
Grzeje. Trzecia strefa więcej daje, niż podział prawo-lewo. Pasażerowie z tylu mają wygodnie.
Tunel z tylu i konsola niewygodne dla trzeciego pasażera. Poza tym ok. Fotel gorszy niż miałem w golfie, ale to kwestia wersji.
Zdecydowanie rozczarowuje. I silnik i zawieszenie i wiatr są umiarkowanie wytłumione. Na nierównej drodze podwozie dudni. Same opony słabo słychać.
Niskie spalanie. Zobaczymy dalej.
Drogi nie był. Bez rabatu bym inaczej oceniał.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 TSI EVO 150KM 110kW