: bardzo dobra nawigacja, wyświetlacz ze zbliżeniowym czujnikiem działa rewelacyjnie, bardzo wygodne fotele z funkcją grania i wentylacji
Wygląd auta oraz wyposażenie są imponujące jak na klasę średnią, jednakże auto nie jest najprzyjemniejsze. oto wrażenie po przejechaniu pierwszych 5k km
minusy:
1. dość słabe wyciszenie
2. silnik 280km dość głośny jak na 2 litry
3. dużo pali - średnio ponad 11L
4. twarde zawieszenie mimo opcji comfort
Plusy:
1. Bardzo wygodne fotele /podgrzewanie i wentylacja/
2. rewelacyjna nawigacja z precyzyjnym wyświetlaczem
3. dużo miejsca
dość słaba turbosprężarka, silnik mocno warczy jakby miał problem z nabraniem mocy. w CC (210KM)było czuć tą moc oraz elegancje pracy silnika. passat (280KM) jest mało "elegancki" w swojej pracy
Automat sprawuje się całkiem nieźle, jednak tiptronic często działa z ponad sek. opóźnieniem - bardzo kiepsko.
w porównaniu z moim CC (210KM) tu czuje jakby jeździł skodą fabią.
twarde zawieszenie mimo włączonej opcji comfort
widoczność dobra, tu nie mam żadnych zastrzeżeń.
w porządku, bardzo szybko się nagrzewa. klimy nie miałem możliwości jeszcze sprawdzić
w porządku, wygodnie i czuć przestrzeń we wnętrzu samochodu
Kiepskie, no cóż w moim poprzednim CC czułem się jak w klasie premium. w moim passacie zaś silnik wprowadza samachod w lekkie wibracje w czasie postoju, w czasie jazdy słychać go już przy 3k obr, szyby boczne przepuszczają dość dużo decybeli
dużo pali w porównaniu do danych na stronie producenta:), ale domyślałem się że tak będzie.
spodziewałem się bardziej "przyjemnego" samochodu
na razie bez