Ktoś powie dlaczego zaznaczyłem tylko dobrze - odpowiadam - są doskonalsze samochody tylko za inne pieniądze !
Przed zakupem testowałem Mondeo(fajne ale mniej wygodne miejsce pracy kierowcy-siedzenie) Accord(plastik i wycie silnika)), Superba(przy tym wyposażeniu - Skoda przegrywa) , Insignię(kiepskie zawieszenie)Avensis(chaotyczny środek i ...gdzie ta moc?) i w końcu wybrałem Paska .Samochód super wyciszony, doskonale się prowadzi (w porównaniu z B6 i B7) - czuje się te kilka centymetrów zwiększenia rozstawu osi do poprzedników , wersja Comfortline fajnie wyposażona , silnik 1,4TSI doskonale radzi sobie z masą samochodu , świetnie przyspiesza , a przy rozsądnej jeździe zaskakująco niskie spalanie .
No i ten wygląd ...(nie kupujcie czarnego -najlepiej wygląda ale ...wrrrrrr- wiadomo o czym mowa?!)
1,4 TSI- obawiałem sie spalania oleju , a wyszło na to że płonne obawy, świetnie wchodzi na obroty, minimalna "turbo dziura", przyspiesza bardzo fajnie , kiedy jest to potrzebne, do miasta świetnie się nadaje , a w trasie radzi sobie doskonale - jest w żywiole , przy około 180km/h nie wyje - - można spokojnie rozmawiać
aby oszczędnie jeździć trzeba wybierać wyższe biegi , sama skrzynia b.uwag, gdybym kupował raz jeszcze zapewne wziął bym DSG, po mieście irytujące ciągłe zmiany ... , trochę duży skok dźwigni zmiany
Passat uwielbia autostrady ,na kiepskiej nawierzchni wyczuwa się zestrojenie sprężyście , ale od poprzedników zdecydowanie bardziej komfortowo- tylko Mondeo było w tej klasie badziej miękkie
dobra - nic nie przeszkadza
Jak to u Volkswagena - b.dobra, obsługa intuicyjna, wszystko na właściwym miejscu , "pod ręką", bardzo wygodne siedzenia z wysuwaną częścią siedziska (dla kierowcy)
oświetlenie LED -super prawa