Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B7 Variant

Bartoszek, 2 lata temu
Silnik 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 170KM 125kW
Rok produkcji 2011
Okres użytkowania: 5 lat
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 170KM 125kW 2010-2014 - Oceń swoje auto
Silnik : Jak na diesla naprawdę cichy
Ogólnie auto ładne i przestronne. Trafiliśmy na bdb model który nigdy nas nie zawiódł. W ocenie nie ma opcji 4 motion jaką posiadamy
Bardzo fajna kultura pracy jak na diesla. Mimo 170 km i 350 NM naprawdę daje radę mimo, ze ja chętnie bym go już podkręcił trochę :) Na duży plus mimo napędu na wszystkie koła jak dla mnie bardzo niskie spalanie
Jak to dsg dla mnie bajka. Wiadomo czasami szarpnie przy zmianie biegów No ale ten typ już tak ma
Mamy zawieszenie od sporta wiec jest troszkę twardy a co za tym idzie pewnie się prowadzi
Vw do tej pory nie wyeliminowało łapania rudej, gdzieś tam na karoserii zawsze pojawi się jakiś mały purchel
Bardzo dobra zarówno do przodu jak i do tylu - posiadamy kamerę cofania
Tu raczej jak to VW Szybko się nagrzewa i tak samo szybko chłodzi w lato
Z przodu dużo Miejsca i tak samo na tyle
Jest nawet jak dla mnie bardzo dobrze. Wiadomo przy większych prędkościach słychać większe szumy powietrza jak to w kombi ale jest ok
Vw wiec części jest miliony a co za tym idzie nie są one tak drogie aby zabiły budżet użytkownika
Kilka elementów bym poprawił ale jest oki
Nie wymieniam eksploatacji bo to bez sensu Tak ogólnie jakieś pierdoly jak lampka tablicy padła czy nagle lampa w klapie zaczęła łapać wodę do środka
Od 5 lat do dziś zero poważnych usterek ale to tez przez to, ze auto jest regularnie serwisowane

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 170KM 125kW [l/100km]

7,1