Wygodny i cichy samochód rodzinny. Gwiazdka mniej za bagażnik.
Wystarczający do tego samochodu. Trzeba trzymać się okolicy 2 tys. obrotów, żeby sprawnie reagował na dodanie gazu.
Dobrze dobrane przełożenia. Przy 140 na 6 biegu mamy 2300 obrotów. Czasami zahaczy wsteczny, reszta bez zastrzeżeń.
120 km/h na 6 biegu w okolicach 1900 obrotów - najbardziej ekonomiczna prędkość.
Pewnie się prowadzi, ale nie jestem typem kierowcy jeżdżącego na granicy przyczepności :) Dobrze wybiera nierówności.
W ramach reklamacji w naszym egzemplarzu usuwana była korozja z tylnej klapy - typowa usterka - przetarcie wężyka płynu do spryskiwaczy.
W kabinie wszystko pod ręką. Gwiazdka mniej za bagażnik. 600 litrów, ale licząc wnękę na koło. Długość i szerokość jest OK, ale bagażnik jest za niski. Pod IKEA okazało się, że z narożnika weszły 2 paczki z 3. Tydzień później ten sam narożnik wszedł w całości do Fiata Stilo Multiwagon - nasz drugi samochód do zadań specjalnych.
System zwijania rolety irytujący gdy mamy pełny bagażnik i w połowie musimy obniżyć koniec rolety.
W zimie, zanim nagrzeje się silnik, włącza się grzałka elektryczna. W efekcie po 2 minutach zaczyna już lecieć ciepłe powietrze.
Bardzo dużo miejsca. Wygodne siedzenia.
Najcichszy samochód jakim do tej pory jeździłem. Można swobodnie rozmawiać przy prędkościach autostradowych.
Ok w stosunku do segmentu i wygody samochodu.
Wymiana rozrządu w ASO w okresie promocji - okolice 2000 zł w Dusznikach.
Kupiłem samochód używany z założeniem dodatkowych 10% na wydatki serwisowe.
Skrzypi ramka zegarów na desce rozdzielczej. Uciążliwa wymiana żarników xenon.
Pewnie zaniedbania poprzedniego właściciela. Były problemy z ciśnieniem paliwa na listwie. Powodem był zabrudzony bak i pompa paliwa w baku.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW