Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu i z tej wersji silnikowej.Nie mam jak narazie powodow do narzekań.
Wcześniej jeździłem tylko silnikami benzynowymi do poj. 1.6..Jak przesiadłem się na diesla z doładowaniem stwierdziłem źe to samolot.Teraz po takim czasie juz się przyzwyczaiłem.Moim zdaniem silnik pozwala na oszczedne jezdzenie jak i dynamiczne.Jest ok.
Bez zastrzezeń.Dobre przełoźenie, bez problemów z wrzuceniem biegu wstecznego czy 6.
Płyniesz
Światła mijania słabe. Fiesta ma lepsze.Mam wrazenie ze za slabo doswietlona droga.Jak na kombi dobrze doswietlone cofani.Widocznosc z kabiny oki, słupki nie przeszkadzają, tylna szyba duza, lustetka tez.Duzym plusem dla mnie sa monochromatyczne lusterka wsteczne i boczne.
Klima ok.jeszcze nie serwisowana.w porownaniu do innych marek (ford-3 razy na gwarancji w ciagu 2 lat) i nowa astra(co roku nowy gaz i teoretyczny brak wyciekow) jestem pod wrazeniem.rozmieszczenie nawiewów ergonomiczne.obsloga instynktowna, nie wymaga wiekszego odwrócenia uwagi.
W zależności od upodobań. Ja wolę być trochę bardziej "obudowany".Z tyłu miejsca wystarczająco dla komfortowej jazdy dla 2 osób.
Uwazam ze powinni nad tym popracować.ja slyszę szumy drzwi i relingów.na wyciszenie od silnika nie narzekam
Nie mogę sie obiektywnie wypowiedzieć bo nic nie naprawiałem.ale jak ktoś kupuje auto tej klasy to musi się liczyć z droźszym ubezpieczeniem, kosztami przeglądów itd.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW