: Kluczyk! Kluczyk! Jeszcze raz kluczyk! Samochód zbyt często go nie odnajduje. Zwykle jak nie mogę do niego sięgnąć w kieszeni bez ponownego wysiadania.
Pierwsze auto prosto z salonu, stąd może nieco zawyżam oceny. Powoli kończę z nim bardzo udaną przygodę.
Dynamiczny, cichy, płynnie pracuje. Po 4 latach nie czuć że to diesel.
Po czterech latach użytkowania skrzynia jest mniej precyzyjna niż w Ford Focus po dziesięciu. Zbyt dług skok drążka.
Prowadzi się jak po sznurku. Świetny układ.
Sporo problemów z lakierem które chyba wynikają bardziej z nieuwagi użytkowników innych aut, ale mimo to lakier mógłby być twardszy,
To chyba zależy w dużej mierze od pozycji kierowcy. Ja siedzę wysoko i widzę doskonale.
Układ pracuje dość głośno. Zanim się schłodzi czy zagrzeje mógłby pracować nieco bardziej komfortowo.
Miejsca jest bardzo dużo ale widziałem ile jest w Skodzie Superb stąd tylko 4 gwiazdki.
Generalnie uważam że jest dość cicho, ale fabryczne relingi czy kufer na dachu mocno hałasują.
Samochód dość drogi w utrzymaniu Dużo Pali. Drogie części eksploatacyjne. Choć nie mam porównania bo nie korzystałem z innych ASO wcześniej.
Wydaje mi się, że własny konkurent w postaci Superb ma jednak do zaoferowania więcej.
Podstawowa drobna ale denerwująca usterka to nie odnajdywanie kluczyka pomimo że ten jest w aucie w kieszeni. Wiem że to szerszy problem, a nie tylko odosobniony przypadek.
Wszelkie poważne usterki spowodowali mi inni użytkownicy dróg, za które siłą rzeczy musli zapłacić.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI CR BlueMotion 177KM 130kW