: Jego wyciszenie. Byłem w głębokim szoku w jaki sposób to auto jest wyciszone. Poprostu na postoju nie słychać go wcale.
Auto kupione po rodzinie. Ma spełniać głównie rolę bezpiecznego transportu rodzinnego - urodził mi się syn :) Głównie cenię go za bagażnik - jest ogromny, za wyciszenie i w miarę niskie spalanie. Jeśli chodzi o wygląd to do pięknych Passat nie należy ;)
Szału nie ma. Demon prędkości to nie jest, ale na moje potrzebny wystarczy w zupełności. Auto żwawo przyspiesza dzięki turbinie, jak delikatnie się operuje gazem to potrafi spalić 5 l/100 km. Cenię go za wyciszenie. Porównując go do mojej Polówki w dieslu to przepaść. Słychać szum wentylacji oraz kół w czasie jazdy.
Skrzynia dość precyzyjna aczkolwiek czasami ciężko wbić wsteczny. ^ biegów robi swoje. Na 6 biegu przy proędkości ok. 100 km/h ma ok. 2000 obrotów. Generalnie jestem zadowolony ma dość krótki skok wajchy, ale w Polo było lepiej.
Jeździ się dobrze w miarę komfortowo. Auto lepiej pochłania nierówności. Pewnie trzyma się drogi na nowiutkich oponach nie ma co narzekać. Wspomaganie kierownicy mogło być trochę silniejsze. Nawet moja żona ma to samo odczucie:) Hamulce przy tym przebiegu pracują jak brzytwa skutecznie wyhamowują auto do zera
Zdecydowanie na + alczkolwiek jest utrudnione parkowanie tyłem ze względu na gabaryty auta - pomagają czujniki parkowania :)
Szyby i lusterka dość spore.
Tutaj jedyne zastrzeżenia mam do foteli - są jakieś płaskie bez dobrego trzymania boków,ale to wynik niskiego wyposażenia auta. Reszta bez zarzutów jak to w marce VW :)
Pierwszy raz użytkuję klimatronika, ale nie mogę powiedzieć złego słowa na to urządzenie. Chłodzi i grzeje w takim zakresie w jakim mu ustawimy. Generalnie cały czas jeżdżę z włączoną klimą i nie ma mowy o jakimś parowaniu szyb.
Tutaj naprawdę jest świetnie. Nie ma co porównywać do Polo. Jest mnóstwo miejsca zarówno z przodu, z tyłu i w bagażniku. Mnóstwo miejsca na nogi. Cieszą dodatkowe schowki w bagażniku na jakieś pierdoły. Haczyki na zakupy też się często przydają.
Chyba największy atut tego auta z tym silnikiem. Jestem mega zadowolony z wyciszenia auta.
Przeglądy na poziomie 600- 700 zł więc nie ma tragedii. Jedyny minus to tankowanie do pełna zbiornika 70 l - trzeba zostawić na stacji ok. 350 zł :) Aczkolwiek spalania w ok. 7 l to dobry wynik jak na tak duże auto o masie 1400 kg.
Zakupiłem auto bardzo komfortowe, ciche z ogromnym bagażnikiem i na ten moment mi on wystarczy. Cena mnie również satysfakcjonowała więc ogólnie jest bardzo zadowolony z zakupu.
Jak narazie bez usterek.
Jak narazie bez usterek.