Powinno być dobrze z plusem ale nie ma takiej oceny. Autko bardzo mnie zaskoczyło bo sporo się naczytałem złych opinii o silniku itp. Kupiłem je trochę z konieczności i z lekką rezerwą ( to mój pierwszy VW ). Muszę stwierdzić że jest zupełnie dobre a spalanie i koszty utrzymania bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Jeżdżę na olejach wysokiej klasy wymiany co 30 tyś zawsze wymiana wszystkich filtrów, efekt brak problemów . Tankuję tylko na firmowych stacjach . Mieści się cała rodzina 4 osoby + komplet bagaży na wakacje, 4 rowery i \"trumna\" na dach ( da się, 2 rowery z tyłu na haku ) i spalanie na trasie około 6,5 litra po polskich drogach. Szok! Ceny klocków i innych materiałów eksploatacyjnych w normie. Wymiana paska z rolkami około 1000 zł u znajomego solidnego mechanika. Auto kupione z niemieckiego leasingu, był pełny serwis udokumentowany ja kontynuuję tą tradycję i to chyba procentuje. Jak dla mnie nieco auto bez wyrazu i najpewniej po skończonym leasingu je zmienię ale polecam każdemu kto chce mieć spokojne, wygodne i dość tanie auto rodzinne . Pozdrawiam .
Jak na diesla cicho. Spokojnie jest do 140 km/h da się spokojnie rozmawiać. Silnik elastyczny i dość żywy jak na to spore autko. Jest OK !
Żadnych problemów, miękko , lekko, delikatnie b. dobrze.
Właściwie nie ma się do czego przyczepić. Trzyma w zakrętach jak powinien. Na prostej dokładnie tak jak być powinno. Jak dla mnie troszkę za leniwie ale w końcu już 40 na karku i czas rezygnować z Hond Prelude :-)
To kombi więc do tyły jest tak sobie ale jeśli moja żonka se radzi to znaczy że jest dobrze i są duże lusterka :-)
Albo ja schudłem albo przytyłem ale po tych 90 tyś km po Polsce jakby wyrobiło się moje siedzenie. Może to tylko takie złudzenie związane z osobą kierowcy.
Grzeje świetnie. Chłodzi nieco gorzej myślę że czas do serwisu .
Jak na tą klasę jest OK !
Bardzo dobrze .
Absolutnie jestem zaskoczony. Spodziewałem się że będzie dużo gorzej to jeden z najbardziej ekonomicznych aut jakie miałem a kilkanaście ich było.
Odpukać świetnie wbrew mieszanym opiniom .
Nic poza eksploatacją .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI-CR DPF 140KM 103kW