Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B6 Variant

renata z gdańska, 13 lat temu
Silnik 2.0 TDI-CR DPF 140KM 103kW
Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 5 lat
Volkswagen Passat B6 Variant 2.0 TDI-CR DPF 140KM 103kW 2008-2010 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu : bardzo zrywny pomimo swojego ciężaru,diesla i automatu co podobno źle wpływa
Silnik : pompowtryski duże spalanie oleju
Układ hamulcowy : hamulec ręczny lubił się zaciąć np w myjce albo na skrzyżowaniu
Zdecydowanie nie polecam tego modelu chociaż prowadził się bardzo fajnie i skrzynia automatyczna sprawiała się doskonale to późniejsze kłopoty nie wynagrodziły tego
Najgorszy samochód jaki miałam w życiu a miał być najlepszy.
Automat sprawdzał się doskonale
spodziewałam się lepszego
Wcześniej jeździłam nubirą combi i nie miałam problemów z widocznością np przy parkowaniu
Bez zachwytu
Miałam dodatkową opcję pakiet zima, więc wszystko ok
dobre auto na dalekie podróże nawet dla 4 dorosłych i bagażu
Bardzo dobre do 120km/h później dużo gorzej
auto miałam w leasingu więc przeglądy musiałam robić u dilera. Zawsze był jakiś problem poza tym źle drogo i byle jak. Kiedy pojechałam do \"zwykłego mechanika\" od razu usłyszał, że coś nie tak
gdyby kosztował 60-70 tys nie pisała bym tego
zaczęło się od żarówek świateł mijania pan w ASO próbował mi wmówić, że przepalanie się co 3 m-ce to normalka. Zaczepy od dodatkowych rolet w tylnych drzwiach urwały się po kilku tygodniach podobnie kawałki plastiku przy guziczkach do otwierania okien Akumulator wysiadł po ok 20 m-cach w sklepie gdzie kupowałam nowy pan nie mógł uwierzyć że to diler wsadził takie g...do samochodu za140tys
pompowtryski siadły po 92tys i do kompletu koło dwumasowe naprawa łącznie ok 18tys przy wartości auta ok 35 tys

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI-CR DPF 140KM 103kW [l/100km]

6,7