Dobry samochód ale cena trochę zbyt wysoka w stosunku do tego co się dostaje. Z uwagi na cenę kupowałem egzemplarz używany.
Silnik bez problemów eksploatacyjnych. Doskonała kultura pracy i dynamika. W trybie sportowym można trochę poszaleć chociaż przeszkadza waga auta.
To mój pierwszy automat. Szybkość zmiany biegów niesamowita. Mam zastrzeżenia do jakości elektroniki, przestał działać np. tryb hold w powodu jakiegoś styku w przycisku, po wizycie w serwisie problem zniknął.
Trzeba się przyzwyczaić. Jeździłem starym pasatem więc tu podobnie wybitny komfort, ale większa sztywność i precyzja. Mam uwagi do tylnego zawieszenia, które przy dopuszczalnym obciążeniu jest zbyt miękkie.
Mam nawigację z kamerą cofania, wszystkie czujniki strefowe + lusterka. Rezultat świetny - można dojeżdżać na milimetry
VW jest tu bardzo dobry, wiele schowków i drobiazgów polepszających komfort (np. schowek na parasolkę) Jest na prawdę dobrze.
Sprawnie działająca klimatyzacja 2 strefowa. W trudnych warunkach sterowanie nią nastręcza jednak sporo trudności.
Baardzo dużo miejsca. Mam 190 i w każdym miejscu samochodu mam miesjce żeby założyć nogę na nogę :)
Mogłoby być lepiej, szczególnie przy prędkościach powyżej 150.
No cóż ten konkretnie model silnika pali tak że się wiry w silniku robią. Ale coś za coś. Nie narzekam w dniu codziennym bo robię przeciętnie miesięcznie niewiele kilometrów. Ale na dojazdy do pracy nie polecam.
Dobra luksusowa opcja, dla tych którzy nie oszczędzają ba benzynie, a nie lubią się wlec w ogonie jak już ruszają w trasę.
Niestety zdarzają się: przycisk hold, podświetlenie jakiegoś przycisku, zamarzający zamek, no i to w zasadzie tyle ...
Nie było
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TSI 200KM 147kW