: bardzo dobry ,odpala rano jak 1.9 tdi ( od strzału )
Jestem bardzo zadowolony z Passata b- 6 , po kilku latach użytkowania, stwierdzam że był to bardzo trafny wybór. Koszty utrzymania nie wielkie, komfort i przyjemność z jazdy olbrzymia , nie wiem co to awarie, tylko podstawowa obsługa oleje - filtry - paski - całkowicie nie rozumiem co ci nie którzy tu wypisują za bzdury o wysokich kosztach - na pewno nie mieli Passata b-6 tylko marzą o nim i spoglądają z zazdrością ze swojej Skody przeważnie. Passat nie jest prestiżowym autem zdaje sobie sprawę z tego, lecz wygodnym i przyjemnym środkiem transportu nie drogim ! tanim w utrzymaniu - stosując EKODRAJWING jadąc przepisowo do 90 km na godz w trasie nie spali więcej jak 4,5 l , jest to poważny atut tego auta , przy czym mocny i elastyczny silnik pozwala na jazdę wysokim biegiem z małą prędkością / a do furii mnie doprowadziło kilka wpisów w opiniach, o jakiejś wielkiej turbo dziurze w vw b6 , nic takiego tu niema miejsca , widać że piszący takie bzdury nawet nie jechał b-6 2,0 , w przeciwnym razie wiedział by coś o tym silniku i jego turbinie , dla mnie jest bardo dobry napęd i elastyczny . Wielu znajomych którzy jechali tym autem nie kryli zdziwienie jak przyjemnie i wygodnie się tym autem jedzie , a z mocy to nie kryli zdziwienia . Z moich obserwacji- nie zadowolenie z vw b 6 wynika z kilku przyczyn, a przede wszystkim jeśli ktoś chce tanio kupić auto, popełnia wiele błędów pierwszy to kupuje najtańszy model z ogłoszenia na rynku , - no i po nim, teraz ma jajko niespodziankę - czeka na niego na pewno , większy przebieg auta / mogą mieć ponad 500 000 - a na liczniku tradycyjnie 150 000 tys. Po drugie auto po wypadku i to mocnym , i dlatego nie którym coś piszczy w środku auta, problemy z prowadzeniem a jak dostał przodem to i elektronika będzie padać w najlepszym przypadku, o silniku nie wspomnę i reszcie osprzętu . Po trzecie nie kupować golasów, tylko dla tego że są tanie. To błąd - takie samochody były prawdopodobnie w firmach no i najechane mają , a potem padają / muszą ile można jechać / Osobiście polecam VW B-6 szukaj w najdroższych ogłoszeniach , wybieraj bogate wersje / klima tronik,nawigacja duża musi być, bo ta świadczy że właściciel nie żałuje kasy na samochód i na pewno dba o niego ! / Auto godne zainteresowania , polecam , ja kupię następnego VW B-7 na pewno.
bez żadnych problemów
super