Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B6 Sedan

Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Passat B6 Sedan 1.9 TDI 105KM 77kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
auto zupełnie przeciętne, komfort zupełnie przeciętny, prowadzenie zupełnie przeciętne. Ogólnie spodziewałem się czegoś więcej po tym aucie.
Miałem ten sam silnik w Toledo III i powiem, że tam się lepiej sprawował mimo tej samej masy. Niestety trzeba dolewać 1 litr oleju co 10 tyś km - co moim zdaniem jest nieporozumieniem w aucie tej klasy. Dynamika jest przeciętna no ale co można wymagać od 105 KM. Silniczek typowo do długich autostradowych podróży z prędkościami 120-140 km/h
Biegi wchodzą ładnie, dobre przełożenia.
Zawieszenie jest kiepskie, za miękkie do tego duży promień skrętu sprawia, że manewrowanie po parkingach i jazda po wąskich uliczkach jest katorgą.
do tyłu fatalnie, cofanie na lusterka i czujniki parkowania
jak to w VW prawie wszystko na miejscu ale elektryczny hamulec ręczny to dla mnie nieporozumienie, mimo, że zrobiłem tym autem już 50 tyś km, ciągle nie mogę się przyzwyczaić do tego guziczka.
ok
z przodu jest tak sobie za to z tyłu chyba nawet koszykarz nie będzie narzekał
przy prędkościach powyżej 120 km/h szum powietrza i opon doprowadza mnie do szału.
miasto 8, trasa 6-6.5, średnio między 6-7. Rekord to 4.7 ale trzeba jechać 70km/h na 5 biegu.
Moim zdaniem auto o 20 tyś zł za drogie.
zepsuty zamek tylnej klapy, zepsute grzanie i regulacja lusterek, szumiące łożysko w prawym p. kole - wszystko zrobione na gwarancji.
jak na razie brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW [l/100km]