: Zawieszenie komfortowe super tłumi nierówności.
Fantastyczne auto rodzinne, wygodne, pojemne a zarazem dynamiczne. Fajny samochód dla rodziny szczególnie ceniącej sobie ciszę w kabinie.
Dobrze ciągnie na wyższych obrotach, na niższych troszke gorzej, ale nie ma tragedii. V max uzyskany przeze mnie to 201km/h na tempomacie w niemczech na ich autobanach. Nie ma oceny 4+, więc jest 4.
DSG- super sprawa, szybka redukcja nawet o 2 biegi podczas wyprzedzania. Jak chce się jechać sportowo to tryb S jest bezcenny- silnik nie schodzi poniżej 3500rpm i daje wielkiego kopa. Regularny serwis sprawia, że nie trzeba się bać DSG.
Trakcja na suchym, mokrym asfalcie na 5, troszkę gorzej na śniegu. Ale ogólnie super autko prowadzące się jak po sznurku.
Do przodu, na boki rewelacja, gorzej z tyłu- czujniki parkowania niezbędne szczególnie na ciasnych parkingach centrów handlowych.
Spasowanie navigacji rns 510, climatronica i podgrzewanych foteli rewelacja, obsługa bardzo intuicyjna. Radio i telefon sterowany w kierownicy stanowią wielkie ułatwienie podczas podróżowania.
W zimie szybko się nagrzewa, a w lecie szybko i skutecznie chłodzi, szyby szybko odparowywują. Jednym słowem- nic dodać nic ująć.
Bardzo komfortowe autko. Mam 195cm wzrostu z tyłu również dam radę wygodnie usiąść. Z przodu bardzo wygodne fotele, nie męczy się człowiek na dłuższych trasach. Nawet podróżowanie z kompletem pasażerów sprawia, że nikt nawet z tyłu nie narzeka na brak miejsca, więc polecam sedana jak auto rodzinne.
Silnika prawie nie słychać nawet przy wyższych prędkościach rozmowę można prowadzić szeptem. Fajny dźwięk przy obrotach rzędu 5500rpm przypomina rasowe auto z V8 pod maską, a to tylko FSI.
W mieście troszkę sobie łyknie, ok. 9-10 l ale to w zależności od stylu jazdy. Trasa zdecydowanie lepiej, spokojna jazda to spalanie rzędu 6.6-7.5 l/100km.
Trochę drogi, w salonie zapłaciłem 105 000, ale nie żałuję ani grosza. Polecam wszystkim co poszukują pewnego środka transportu wygodnego i komfortowego
Poza przepalonym xenonem i żarówką z tyłu to w porządku.
Nic się poważnego nie zepsuło.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 FSI 150KM 110kW