Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B5 Sedan

dawid1989, 12 lat temu
Silnik 2.5 TDI Syncro 150KM 110kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Passat B5 Sedan 2.5 TDI Syncro 150KM 110kW 1998-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : daje radoche z jazdy i mimo ocen nie pochlebnych trzeba pamietac że w roku 1998 i 1999 to był jeden z najlepszych i najnowocześniejszych silników diesla
ja po prosty kocham to auto nic nie moge więcej dodać kazde auto w dzisiejszych czasach ma wady ale ja dochodze do wniosku jak sie dba tak ma nie liczac może nie licznych wyjątków o których od czasu do czasu sie słyszy że znowu bobla wypucsili na rynek
bez zadnego problemu silnik daje sobie rade z tą najcięższą chyba wersją ponad 1640 kg i ładnie ciągnie na biegach
bez szarpnięć i jakiś zawahań zawsze wie kiedy co ma robić
no co można chcieć więcej oa 4motion czyli identyczne co w audi słynne quattro na torsenie
słabo wygląda to z tył zwłaszcza zima kiedy na szybie lud jeszcze i te mniejsze lusterko jeszcze z strony prawej
jak to w vw zawsze wiesz co i gdzie jest nawet w ciemności
u mnie bez problemu działa ogrzewanie z wzgledu na to iz posiadam dodatkowa el nagrzewnice więc zimą ok 8 min i jest ciepło w aucie a jesli jest klima sprwana to i z chłodzeniem ani parowaniem nie ma żadego problemu
jak dla mnie miejsca wystarczająco aż nadto tylko bagaznik przez napęd jest płytszy
i tu jest chyba najsłabiej szum wiatru jest częstym towarzyszem podróży jednak to nie dziwi ponieważ przy tym silniku chwila i już sie ma 160 km/h oczywiscie na autobahn in deutschland ;p
jak na te gabaryty to wyniki są bardzo dobre w trasie jak się bardzo chce to wyszło mi 5,7 normalnie jak jade to 6,5-7,9 w mieście 10,5 max 17,5 przy zabawie ceny napraw najdrozszę są pierdoły to zawsze kosztuje bo zawsze nie dostepne w sklepach czyli albo używki albo serwis heh
za te pieniądze które teraz trzeba dac za passka to super oferta ale jak jest jeszcze wyposażenie porządne bo inaczej to dla mnie bynajmniej to odpada
el zamków, komfort, zawiasy, piski w srodku, i piszczace uszczelki drzwi z winy małej sztywnosci nadwozia u mnie jeszcze pomniejszonej przez sztywniejsze zawieszenie
tu narazie jeszcze odpukac nie mam doswiadczenia i wole nie mieć

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 TDI Syncro 150KM 110kW [l/100km]

8,1