: Niesamowite zawieszenie, zaden japoński samochod z tamtego okresu sie tak dobrze nie prowadzi
: Zamki, Klima(cieknie pod podłogą)
Ogolnie dośc dobre auto, silnik, prowadzenie i wyglad to mocne punkty tego samochodu, świetnie się prezentuje na alufelgach w pakiecie chromowanym, fajne wnetrze, fajne zegary(ładne podświetlenie),ponadczasowa sylwetka, niestety drobne usterki psują wizerunek ciężko wypracowany prze VW we wczesniejszych latach, psują się zamki, problemy z klimą, niektórzy narzekaja na psujące się przepływomierze i na pompowtryski ja akurat nie mialem z tym problemu, Kolejny Passat, to bedzie prawdopodobnie 1.8 Turbo w benzynie(poprostu mniej awaryjny od diesla)
Siedząc w środku, milo mruczy, na zewnątrz brzmi jak traktor, dizelek 130 koni ma fajnego kopa i idzie od samego dołu,
Precyzyjna i sportowa, biegi wchodza pewnie
Układ Jezdny to jest kosmos!! Rewelacyjnie trzyma się drogi, moze i trzeba o nie czesto dbac, ale za to jaki komfort i trzymanie
Dobrze, w lusterkach nie widać zabardzo tyłu, ale nie jest najgorzej, duze wygodne lusterka
Mi się bardzo podoba, wszystko pod ręką, wszystko sie robi intuicyjnie
Bardzo dobrze, trzeba tylko czesto wymieniac płyny i filtry przeciwpylkowe, jezeli sie nie wymienia to ogrzewa dobrze, ale chlodzenie jest słabe, wiec trzeba dbac
Z przodu dobrze, z tylu mogło by być troche wiecej miejsca, polecam kombi bo ma troche wiecej miejsca z tyłu
Do 60km/h milo mruczy, powyżej 60km/h praktycznie go nie slychać, jeżeli jest dobrze serwisowany to nie jest taki glosny, trzeba uwazac na zle traktowane diesle które są bardzo głośne, wtedy wiadomo ze coś jest nie tak
Zużycie fenomenalne na te osiągi, przeglady najlepiej robić u niezależnego specjalisty VW/AUDI, cześci w dość dobrych cenach
oceniam na dość dobrze, jedyna rzecz co mnie bardzo denerwuje to masywne tanie czarne plastiki na zderzakach i drzwiach które poprostu psują wyglad auta za tyle pieniedzy, wyposazenie jest dość bogate(mieszkam w anglii wiec tutaj wyposażenie podstawowe jest dość bogate ESP, Climatronic, CD, Elektryczne Szyby w standardzie itd. ale nie mam chrom pakietu), dosc dobre wykonanie(tylko plastik przy kratkach nawiewu trzeszczy jak się nacisnie, i pod czas jazdy fotel pasażera czasem skrzypi) ale ogolnie spasowanie jest dobre
Tu jest już niezaciekawie, 4 razy naprawiałem zamek w bagażniku i dalej nie działa, zepsuł się moduł szyby 150 Euro, pod fotelem pasazera mokra podłoga od klimy, pompa wody ( wina poprzedniego własciciela), zamki od składania tylnich siedzeń nie działaja, zamek na kluczyk od kierowcy nie dziala, podnoszenie fotela też się zepsuło
Zepsuło się koło Dwumasowe (Koszt ok 1500 złotych), jakimś cudem poluźniła sie tuba od turbo i auto kompletnie nie miało mocy ale wymienialem tylko zaczep, mam tylko nadzieje ze mi turbina nie pójdzie !!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 130KM 96kW