Mam go niespełna rok.Przy odrobinie znajomości problematyki sam. można dużo zaoszczędzić nie jeżdząc z każdą pierdołą do serwisu.Zarabiam za mało na serwis a jeżdzić passatem sie chce, dużo frajdy z tym motorem POLECAM!Odradzam dla tych co są złotówami i samochód traktują jak mebel.
prawie nieciągnie poniżej 1800obr/min,
gdy się go katuje pali olej! nawet 1litr na 1000 km
Elastyczność wzorowa - na 5 biegu 50km/h,
silnik stworzony specjalnie dla mnie :-),
przyjemniejszy niż klekoczący TDI
prawie idealnie, ale drążek rusza się przy odejmowaniu i ostrym dodawaniu gazu- może siadła jakaś mała gumka :-(
nie wiem kiedy przód traci przyczepność na szybkich łukach,
nie przenosi drgań na kierownice
na rondach przeszkadzają przednie słupki, ale to chyba w każdym sam. :-)
wzorowo po niemiecku - alles gut!
piękne niebieskie zegary
climatronic - full wypas,owszem tylna szybka czasem paruje
nic dodać nic ująć, pierwsze moje autko w którym czuję się b. dobrze na tylnej kanapie LUXUS,podłokietnik,welur
niejechałem jeszcze cichszym autkiem IDEAŁ, na wysokich obrotach silnik sportowo ryczy, czytaj głośno ale przyjemnie :-))
wstawiłem sekwencję LPG- dduuużo regulacji.Jak na moją ciężką nogę pali zadziwiająco mało od 8,5 gazu do 11-12.
Dziwię się jak innym palą więcej benzyny!Wymieńcie przepływomierze, filtry i czyście przepustnice!!!Autko sie oddżwięczy!Jak ktos nie dba o sam. to go znienawidzi!Passaty są dość delikatne,jak każde dzisiejsze naszpikowane fury.
Luksus nigdy nie jest tani!
Dużo kosztuje,ale i tak nic lepszego w tym roczniku bym nie dostał.
Dużo moich usterek może być zaniedbaniami poprzednich 5 szczęśliwych użytkowników.
trzeszczy fotel przedni i świerszcz w kokpicie, zgubiłem osłone silnika,łamiąc przy okazji nadkola; śniedzieją styki elektryczne w 5 letnich egzemplażach !
:-( ogniska rdzy w bezwypadkowym!!!
opony z przodu zdziera szybko :-)
aluminiowe zawieszenie super na proste drogi, u nas tragedia. Skrzywione zawieszenia,
drogie wychacze często do wymiany
drogie części,
słabo świecą przednie lampy