Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B5 Sedan

Silnik 1.8 20V 125KM 92kW
Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Passat B5 Sedan 1.8 20V 125KM 92kW 1996-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : pieknie brzmi na wysokich obrotach i porzadnie wkreca sie na obroty:)
dla mne dla kultury silnika to zaliczam jak pracuje silnikna wysokich obrotach wysokie obrity tego silnika to jego specjalnosc bo dopiero wtedy osiaga maksymalna moc i moment obrotwy
skrzynia biegow bardzo dobrze sie sprawuje biegi wchodza lekko zarowno w lecie jak i w zimie:)przelozaenia optymalnie sa dobrane do mocy silnika wiec nie mam problemow z wyprzedaniem
uklad jezdny jet ok najbarziej mi sie w nim podoba za bardzo dobrze pracuje wspomaganie i lekko sie kreci kierownica:)
widocznos jak kazdy samochod nie widze roznicy:)
nie narzekam lubie ostro jezdzic wiec gazu nie zaluje i obrotomierz kreci sie wysoko wiec paliwo tez sie ale wkoncu cos za cos:)
na wentlacje nie moge narzekac bo cieplo sie robi barza szybko i chlodzi tez skutecznie:)
pod wzgledem przestrzeni passat jest barzo duzy i wygodny i to mne cieszy bo nie lubie siedziec skulony bo jestem dosc wysoki.pasazerowie tez nigdy nie narzekaja nawet 7 osob potrafi sie zmiescic w najgorszym wypadku:)
na to nie zwracam uwagi bo kocham dzwiek silnika i wyciszenie mnie nie rusza ale ogolnie mowiac jest ok:)
kazdego pewnie dziwi ze doskonale bo zyzycie paliwa zalezy od naszej nogi a nie od tego co producent napisze. ja jezdze ostro i jakos daje rade utrzymac ten samochodchce poszalec to trzeba wiecej zaa lac do baku na oparach nie pojedzie. ayto serwisuje sam ze wzgledu na partactwo mechanikow a jak sam zrobie to wiem ze jest ok a poaztym jestem mechanikiem z wyksztalcenia. aceny napraw sa rozne ale moje zadanie jest take ze jezeli naprawia sie wszystko systematycznie to i portfel tego nie odczowa:)
cena jak za ten samochd nie jest zbyt wielka bo za 15 tys zl mamy niezly i rodzinny samochod
dbam o moj sprzet to i nigdymnie nie zawodzi . wlasciciel dba o samochod ti i samochod dba o wlasciciela takie jet moje zadanie:)
usterek brak wystarczy dobry wlasciciel ktory nie osczedza na wymianie czesci na oloejach itp)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 20V 125KM 92kW [l/100km]

12,2