: Jestem bardzo miło zaskoczony co do wyboru właśnie passata z SYNCRO.Dużo wcześniej czytałem , pytałem ludzi o koszty eksploatacji i ewentualnie części koszt do przyjęcia(ze względu na sam fakt że dużo jeździ pasków po drogach sporo części zamiennych).Co do samego auta: 1)Silnik rewelka(akurat na takiego trafiłem) nic w nim nie stuka,puka nie bierze oleju nie traci na mocy nie przecieka.Czytałem że ludzie wydają masę pieniędzy bo wszystko im się co róż to psuje-kompletna bzdura (nie dbają o silnik nie wymieniają na czas płynów, filtrów części i to stąd takie negatywne opinie)Ja swojego trochę podkręciłem bo 110 KM to ciut za mało teraz ma około 140 i czuć że auto aż się rwie do przodu. 2)Komfort Jazdy super-zawieszenie wielowachaczowe wyłapuje wszelkie nierówności na drodze(i nie trzeba jeździć po polu aby później pisać że koszt wymiany bardzo drogi). 3)Ergonomia- małe spalanie, duża ładowność ,nie wygórowane ceny części duża dostępność.Moje wrażenia z jazdy tym autem bardzo dobre , zgadzam się z opinią użytkowników za Volkswageny są nudne ale pamiętajcie że samochód to pojazd do przemieszczania się z punktu \"A\" do punktu \"B\" a nie przyczepa kępingowa że można spać jeśc itp. P.S- Jak już będziecie kupować to koniecznie z wersją SYNRO albo 4motion kosztują trochę wiecej ale w zimie nie zastąpione a w lato w łukach trzyma się jak przyklejone