: Wersja 1.9 90KM wydaje się być nieśmiertelna. Zimą zapala błyskawicznie, jest ekonomiczny, niezawodny.
: drążki i gumy. Typowa eksploatacja
Auto jak dla mnie niemalże doskonałe. Silnik 90KM może i słaby, ale ja oczekiwałem od auta ekonomiczności i Passat spisał się idealnie! Dynamiki w zupełności mi wystarczyło.
Tani w utrzymaniu, a do tego komfortowy i ładnie się prezentujący.
Naprawdę polecam!
Passat zrobił już 370tys, a nadal chodzi jak brzytwa. Delikatnie (podkreślam delikatnie!) zjada olej, ale tu raczej nie ma co się dziwić. Naprawdę bardzo dobry model. Szczególnie wersja 90KM. Z tego co wiem silniki o większej mocy sprawują się gorzej.
Mam wrażenie, że 500tys. do dla tego auta pikuś.
Ciężko mi cokolwiek skrzyni zarzucić jako że nie miałem z nią żadnych problemów. Przez 3 lata żadnych trzasków, zgrzytów. Po prostu działała.
Tu również wszystko jak należy. Auto prowadzi się płynnie i przyjemnie. Jest komfort z jazdy.
Jak na kombi bardzo dobrze. Wystarczy podnieść fotel w górę i wszystko widać :-)
Miałem wersję z klimatronikiem i przyznam, że jest to duży komfort. Poza tym wszystko dobrze ulokowane.
Zimą ok. 8-10min i auto zaczyna grzać więc całkiem dobrze. Szyby odparowuje niemalże natychmiastowo. Zero zastrzeżeń.
To jest chyba największa zaleta passata. Jestem dość wysoki (190cm) i w tym aucie naprawdę jeździło mi się super. Miejsca dużo zarówno z przodu jak i z tyłu.
Przy jeździe do 130km/h jest bardzo dobrze. Powyżej robi się już trochę hałas, ale i tak jest on na bardzo przyzwoitym poziomie.
Klasa! Po prostu klasa!
Jestem oszczędnym kierowcą więc przy średniej prędkości 100-120km/h auto spalało mi max 6l/100km. Bajka! Bardzo ekonomiczne.
Usterki? Tak naprawdę nic z drobiazgów nie przychodzi mi do głowy... Typowa eksploatacja - filtry, oleje...
Niestety w tym temacie się nie wypowiem, gdyż żadnych poważnych usterek w tym aucie nie miałem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW