: Dynamika. Sądziłem że będzie zbliżona do mojego poprzedniego auta (Golf IV wariant 115KM)a tu okazało się że jest dużo lepiej :)
Warto poszukać choć to trudne \"niezmęczonego egzemplarza.Zapłaćmy więcej,ale póżniej większy spokój.Ogólnie świetne auto.Nic dziwnego że cieszy się popularnością.
Udana jednostka napędowa 131 to udany kompromis pomiędzu spalaniem a osiagami.Pompowtruski trochę chałasują ale nie jest to aż tak bardzo uciążliwe.We wnętrzu jest stosunkowo cicho.
6 biegów co tu pisąć skrzynia wzorowa!
Wielu narzeka na przednie zawieszenie wielowachaczowe...Powiem tyle wymieniamy tylko to co padnie i to wyłącznie na firmowe zamienniki nie rzadne ABU-DABU.Układ jezdny był projektowany na 16calowe obręcze i maks opony sszerokości 205.Jak zakłada się 17 calowe fele i ładuje 225-235 to nic dziwnego że zawieszka szybciej pada o komforcie nie wspomnę.
Widoczność wzorowa
Niemiecka wygoda i wszystko na swoim miejscu.
Climatronic załatwia sprawę.Pełen komfort.
Mam 185cm a mógłbym mieć 205 i byłoby wygodnie.Obszerne i wygodne wnętrze.
Bez zastrzeżen.Coś tam słychać gdy stoi się na światłach i tyle.Pózniej spokój :)
Jak dla mnie rewelacja.Mieszczę się w 6-7l/100km w mieście a jeżdze naprawdę dynamicznie.5-6 w trasie z 4 osobami i bagażem a auto ma już 11 lat
Pierdołki jak zwykle w używanym aucie.
Przetarta przez wiatrak wentylatora wiązka przewodów,narobiła bałaganu i kosztów.Cóż obluzowała się podczas jazdy.Warto czsem obejrzeć okolice kompresora klimy bo przewody biegnące obok mogą narobić bigosu...
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 130KM 96kW