: -dobre ogrzewanie,
-całkiem dobre nagłośnienie
-potencjał silnika (obecnie 170KM 380MN)
: Pojazd pojedzony przez rdzę zwłaszcza tylna klapa
: Największa PORAŻKA w paskach. Co roku nowe zawieszenie!!!!!!
Zachęcam do kupna tego autka. Warto dopłacić za ładny egzemplarz i mieć święty spokój, przynajmniej na jakiś czas...
Silnik, to atut tego pojazdu:)
Niezniszczalny!
Działa jak należy
aluminiowe zawieszenie w B5 FL to PORAŻKA!!!, we wcześniejszym pasku b5 wymieniłem kompletne zawieszenie po roku eksploatacji (15000tys). W obecnym kupiłem ze świeżo wymienionym zawieszeniem, było pięknie aż do zimy....(10000tys). Wiosną czeka mnie kolejna kompletna wymiana zawieszenia. Zaryzykuję tym razem M Sporty wzmocnione. Zobaczymy na ile wystarczą
ok
Tutaj jestem pozytywnie zaskoczony, w porównaniu z B5 z przed liftu to ogrzewanie jest duuuużo lepsze.
Przyjemne ciepełko zaraz po opuszczeniu parkingu.
Przestrzeni nigdy za wiele, jeżeli jeszcze ktoś lubi duże auta.
Jak w traktorze, ale da się przyzwyczaić
Pełno tego jeździ, więc części bardzo tanie. Natomiast lepiej kupić część oryginalną na szrocie, niż tani zamiennik. Ocenę na ekonomiczność obniżam ze względu na bardzo wysokie spalanie w moim przypadku. No chyba, że to moja wina bo mam ciężką nogę, lub pasek mi się po prostu nie trafił.
Pomimo kilku wad czy braków jestem zadowolony z tego rodzinnego autka. W tym segmencie cenowym należy już pójść na jakiś kompromis ;)
-zamki do wymiany w pierwszej kolejności
-spalony przewód podgrzewania siedzenia
-chłodnica wody (w paskach to częsta usterka)
-intercooler już był zamiennik, zatem ktoś wymienił, założyłem zamiennik no i przy pierwszym przyśpieszeniu WYSTRZELIŁ, kupiłem ORI, jak na razie OK
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 130KM 96kW