rewelacyjne auto - to jest mój 15-sty samochód i jak do tej pory najlepszy. Miałem i bardziej wypasione, miałem też biedniejsze gdy trzeba było, ale ten jest najlepszy.
Mam silnik AFN podkręcony do 140 KM - po prostu bajka. Niesamowicie elastyczny, cięgnie równo już od dołu, więcej mocy nie potrzeba, bo i tak nie ma jej gdzie wykorzystać, a ponieważ mam pompę rotacyjną a nie pompowtryskiwacze spali wszystko co mu wleję do zbiornika i ani nie kwęknie, nie mówiąc już o różnicy w koszcie ewentualnych napraw - kosmos do pompowtrysków. Ale nic się nie dzieje, regularne obsługi i tyle.
skrzynia OK - pracuje bardzo lekko i przy tym precyzyjnie, wolałbym 6-cio biegową ale niestety w tym roczniku jeszcze nie bylo, no i musiałbym mieć wtedy silnik na pompowtryskach - no to ja już wolę skrzynię piątkę ale silnik na pompie.
bardzo dobre - idealny kompromis pomiędzy komfortem a przyczepnością. Wielowachaczowe zawieszenie przodu jest po prostu genialne. A że się wybija i trzeba naprawiać? Powiem tyle - w cywilizowanych krajach się nie wybija, więc pretensje za dziury w drogach należy mieć do kogo innego.
No niestety... Coś za coś - bardzo ładna sylwetka samochodu i moja leżąca pozycja za kierownicą nie dadzą się pogodzić z dobrą widocznością, to nie autobus. Ogromny minus natomiast za światła - drogowe są jakby ich nie było, założyłem 100W żarówki żeby widzieć w nocy cokolwiek (powoli nie jeżdżę ;-) )
Jest dobrze, mogłoby być lepiej ale narzekać nie można. Niebieskie podświetlenie zegarów jest super, nie męczy a wskażniki są niesamowicie czytelne, no i efektowne zarazem. Kierownica mogłaby się opuszczać troszkę niżej - jeżdżę "na leżąco" i mam ster troszkę za wysoko nawet jak opuszczę do końca. Fotele takie jak lubię - dobrze podparte. Wszystko pod ręką. OK.
Jest OK, climatronik działa dobrze, wersja z ręcznym ustawianiem pozostawia dużo do życzenia.
Jest dobrze - jeżdże bardzo daleko od steru. a pasażer za mną jeszcze może sobie swobodnie założyć nogę na nogę. Bagażnik - bardzo duży, płaski. Ogólnie - amerykanin to on nie jest, ale duże wygodne auto jak na europejczyka.
Nieżle, mogło by być troszkę ciszej, ale to jest diesel więc nie oczekujmy cudów. Za to nadwozie nie hałasuje, wiatr też nie więc jest dobrze.
To jest po prostu rewelacja - duża, wygodna limuzyna posuwająca na dieslu jak samochód sportowy (a ja mam NAPRAWDĘ ciężką nogę)i paląca przy tym 6-7 litrów ON. Nie znam lepszego samochodu pod tym względem.
Nie ma lepszego samochodu za tą kaskę.
żebym tylko nie przechwalił...
ŻEBYM TYLKO NIE PRZECHWALIŁ !!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW