: Elastyczność,moc,spalanie,niezawodność -jedyny mały minus-kultura pracy.
: Turbina wymaga czyszczenia przy miejskich przebiegach-zapieczone łopatki
Samochód solidny,bezpieczny,nie rdzewieje.Części zamienne tanie.Wygodny,dobrej jakośći plastiki-lepsze niż w aktualnym mondeo!!!Byłem w salonie i oglądałem.
Dobra elastyczność,jak zimny troszke głośny,najlepsze przyspieszenie-bieg 2i3.Zero wycieków,bez problemu,zużycie oleju ok 1 litr/13 tys km.Niezniszczalny-jak na razie.Przepali nawet opał.
Auto ma swoje lata-niekiedy haczy-1i2
Wygodnie,uwaga-przód nisko zawieszony.Newralgiczny punkt-przednie wahacze,ale bez paniki,znacznie potaniały.Wymiana co ok.40tys.Orginalne wytrzymał ponad 200tys.auto sprowadzone z Włoch.Tylne amory do tej pory orginalne 80% spraw.
Kombi,trzeba się przyzwyczaić,do przodu i na boki o.k.
Wsiadasz i jedziesz,żadnych udziwnień,wygodne fotele,podparcie lędzwiowe,podłokietnik,regulacja kierownicy głęb.+wys.elektryka i klma.
Deszczowe dni, zima-paruje przednia szyba,po ok. 5min.wentylacja daje rade.
Jedyny konkurent-Mondeo
Dla mnie- nie jest żle.
80% miasto zima nigdy nie przekroczył 7 litrów, w lecie z klim. ok 6.5 litra.Jeśli pali komuś więcej to coś jest zepsute,jeśli pali mniej to opowiada bajki.Na trasie można zejść do 6 przy pręd.ok-130.Można spalić mniej jeśli będziesz utrzymywał poniżej 2000 obrotów.Podobne spalanie mają koledzy, znam 3osoby które mają auta z tym samym silnikiem. Tak czy siak TAKIE WIELKIE auto z takim spalaniem z czystym sumieniem polecam.
Nie jest to auto idealne,uważam że jest troche przepłacone.ALE zobacz ile dostaniesz po 5 latach za np.renault laguna.Coś za coś, vw zawsze były drogie i nic na to nie poradzimy.