Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B5 Kombi

passat fan!, 10 lat temu
Silnik 2.0 i 20V 130KM 96kW
Rok produkcji 2004
Volkswagen Passat B5 Kombi 2.0 i 20V 130KM 96kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : polecam nie szukać auta z magicznym przebiegiem 180000 km :) bo takie się nie zdarzają a jeśli już to za taki trzeba zapłacić 20 tysięcy a nie 12 :). szukać dobrego stanu auta oraz z pewną historią.
powiem tak. opinie na temat tego auta są przekłamane - auto nie jest tak awaryjne jak to niektórzy piszą. albo im się trafiły popowodziowe albo składane z kilku w garażu. mój ma oryginalny przebieg 266 tysięcy i wciąz cieszy oko :) jeździ bardzo dynamicznie komfortowo. Żadne auto nie będzie niezawodne jak o nie nie dbamy. Wcześniej miałem też passata B5fl ale 1.9 tdi - to dopiero ruina ! a taki niby niezniszczalny silnik :)
niesamowicie dynamiczny, wkręca się wysoko na obroty, na prawde można bardzo dynamicznie śmigać i zostawiać 90 % aut z tyłu. na lpg bardzo tanio się jeździ. na trasie też bez kompleksów
precyzja ponad wszystko. biegi wchodzą leciutko i bez zgrzytów. przy wrzucaniu wstecznego nie trzeba nic wciskać , czy podciągać pierścieni. po prostu wrzucamy jak 6 bieg. bajka
auto dobrze trzyma się drogi - choć pamiętajmy że to nie bolid :) zawieszenie komfortowe ale sprężyste
dla mnie bomba - wszystko jest jak trzeba. widać do przodu, do tyłu i na boki :)
wszystko jest tak jak być powinno. wszystko obsługiwane instyngtownie
tu jest bardzo dobrze. klima szybko ochładza, silnik szybko łapie temperaturkę więc i zimą jest spox
miejsca pod dostatkiem dla rodzina 2+2
jak na tę klasę auta bardzo spoko
olej, filtry, rozrząd, przeglądy gazu - i to tyle
za kilkanaście tysięcy mamy super wypasione i bezpieczne autko
nic :)
nic