: Silnik jest nie do zdarcia,dość dynamiczny jak na tę ilość koników a przy tym oszczędny..
Wszystko w jak najlepszym porządku,no może sylwetka auta nie jest jakaś rewelacyjna,ale wydaje mi się,ze to nie to w aucie jest najważniejsze,liczy się chyba serce,czyli motor,a o ile mi wiadomo 1.9TDI 90KM,to jeden z najmniej awaryjnych silników:)
Nie zawodzi,nawet podczas zimy i dość dużych mrozów:) niestety nie ma miejsca w garażu ,wiec stoi pod chmurką:(
NIe ma potrzeby szarpania jak w innych autach,wszystko gładko i sprawnie:)
I tu stawiam duuuuuuuuuży plus,na prostej doskonale się prowadzi,w zakrętach trzyma się jezdni jak przyklejony\")
Nie wiem,czemu piszą,że jest problem z tylnymi,bocznymi szybami ?? Niby paruja i nic nie widać. Wydaje mi się,że lusterka boczne wymyślili nie po to by auto lepiej wyglądało,tylko po to by z nich korzystać. Do widoczności nie mam zastrzeżeń.
No cóż mogłoby być lepiej z tym ogrzewaniem,ale nagrzać tak duże auto to nie lada sztuka:)Przy sprawnym termostacie wszystko jest ok,po mniej więcej kilometrze,zaczyna się robić ciepełko:)
I to jest to co podoba się najbardziej:) To chyba największe i najwygodniejsze auto w swojej klasie:) Dużym plusem,jest regulacja oparcia na tylnej kanapie:)
Zawsze mogłoby być ciszej. Przy 140km/h robi się głośnawo,ale na naszych drogach nie ma gdzie się tak rozpędzić bo same dziury,wiec o hałas nie trzeba się martwić,przy 110,jest w miarę cicho:)
Ostatnio trasa na Słowację,małe 600km,czyli w obie strony 1200,zbiornik 70L ,Myślałam,ze zabraknie,ale zostało i to duuuużo:) Nie spalił 5L/100km:) Najekonomiczniejsze auto jakim jeżdziłam:)
Wydaje mi się,że auto jak na swój wiek i wygląd jest stosunkowo drogie,ale to VW,wiec wszystko jest jasne,za markę się płaci..
Nie ma nic,co mogłoby wprawić w zakłopotanie,nie dzieje się kompletnie nic.
Zero usterek,zero jakichkolwiek napraw. Przez 5 lat nie działo się nic,oby tak zostało:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW