: tani w utrzymaniu, pojedzie choćby i na smalcu z biedronki
: Koło pasowe na wale wymaga uwagi!!
: na tanich zamiennikach długo nie wytrzymuje
Układ elektryczny
: póki co działa
Myślę że największą zaletą tego samochodu jest jego prostota,brak elektroniki,komputerów itp. co w efekcie daje niezawodność na lata. Największą zaś wadą to,że najmłodze B4ki mają 13 lat,a wyrwać \"perłę\" od dziadka-niemca,co to raz omę do kościoła zwiózł to CUD na miarę 6-tki w totka.
Jest dobrze, biorąc pod uwagę że ma swoje lata - dodatkowo wymiana boost pina w pompie dodała nieco sił.
Krótka strasznie, ma się wrażenie że brakuje 6-tki.
Wygodnie jest przez miesiąc od wymiany tulejek,końcówek drążków i innych pierdół(myślę o jezdzie miejskiej), potem stuka,puka,a na bruku plomby się ruszają w zębach. Słabe heble.
Tu nie mam żadnych zastrzeżeń
Wszystko proste,jasne i pod ręką, brakuje mi trochę regulacji kółka.
zimą szybko łapie ciepło,latem odpalam klimę (manualną) i też nie narzekam, chociaż da się odczuć że obciąża silnik.
Mnóstwo miejsca
Głośny jak Ursus;-)
6 to chyba rekord, a 6,5-7,5 to realne spalanie, gęste korki potrafią to podnieść nawet do 10. Jak ktoś pisze że mu pali 5 litrów lub poniżej to ma chyba całe życie z górki...Naprawy tanie, poza wymianą koła pasowego(bolączka AAZ), co kosztuje 600 pln jak się zrobi na czas-a jak nie,to ponad 1200 pln (trzeba wał wyciągać i wogóle szopka jest)
Drogi,za dobrze utrzymany egzemplarz bez klimy z szybami na korbki trzeba zabulić nawet 10000! W tej cenie można kupić dizla ze stajni od konkurencji wyprodukowanego w 2000 roku.
Jak na strucla 16 letniego to właściwie nic się nie psuje,ot jakieś prztyczki elektryczki.
jest ok
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 75KM 55kW