Lista ocen Volkswagen Passat B4 Sedan (124)

4,1
~Krystian
Sedan 1.9 TDI 90KM 66kW
Całokształt trudno określić... Samochód raczej dla tych, którzy potrzebują w miarę bezawaryjnego auta do taniej eksploatacji nie oczekując przy tym rarytasów. Dla ludzi ceniących bardziej przyjemność z jazdy i komfort podróżowania zdecydowanie odradzam z racji bardzo słabego wyciszenia i topornej skrzyni.
4,2
~Karol
Sedan 1.9 TDI 75KM 55kW
4+. Samochód jest dobry, ale nie bardzo dobry. Solidny, to chyba najlepsze określenie na niego. Jest to typowy samochód do tyrania, jest wyjątkowo zwyczajny, niczym się nie wyróżnia, ale jeździ i nie sprawia kłopotów. Taki niemiecki polonez. Wydaje mi się, że obecnie jest to jeden z najtańszych w utrzymaniu samochodów. Prosta konstrukcja powoduje i bardzo niskie ceny części generuje niskie koszty. Spalanie niewysokie, a duży, 70 litrowy bak...
4,2
~Karol
~Karol (karolbonski@o2.pl)
Sedan 1.9 TDI 75KM 55kW
Tak na 4+, nie 5-. Samochód poprawnie skonstruowany, ma bardzo dużo przestrzeni, jest ekonomiczny i tani w utrzymaniu. Jeżeli ktoś potrzebuje nie drogi w utrzymaniu pojazd rodzinny, lub potrzebuje przewozić dużo gratów to dobry wybór. Minus jest taki, że... to auto całkowicie bezpłciowe, takie nijakie, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Solidne - to chyba najwłaściwsze słowo, aby opisać passata B4.
~Marian
Sedan 1.9 TDI 90KM 66kW
Mozna jezdziec jak na automacie od 60 do 130 na 4 bez zadnego problemu. Elegancko nabiera predkosci i ladnie wchodzi w obroty. Nie ma problemu z wyprzedzaniem. Max. predkosc to 175 wiecej nie bylem wstanie sie rozpedzic na polskich drogach. (Silnik)
4,4
Sedan 1.8 90KM 66kW
Auto niezawodne. Na długie trasy idealne. Dużo przestrzeni. Silnik wystarczy dla nie wymagających. W niektórych miejscach widać już pęcherze. Jak się dba tak się ma.
4,6
~ania7701
Sedan 1.9 TDI 90KM 66kW
Wszystko w jak najlepszym porządku,no może sylwetka auta nie jest jakaś rewelacyjna,ale wydaje mi się,ze to nie to w aucie jest najważniejsze,liczy się chyba serce,czyli motor,a o ile mi wiadomo 1.9TDI 90KM,to jeden z najmniej awaryjnych silników:)
4,1
~andre.83@o2.pl
Sedan 2.0 115KM 85kW
To moje pierwsze autko. Jak na rocznik 1993/94, to naprawdę nie można się niczego przyczepić. Piszę to przecież w roku 2010. Mimo takiego wieku nie zjada go korozja. Tym Passatem dojechałem latem aż do Wenecji i z powrotem. Polecam tym, którzy chcą kupić dobre auto za kilka tysięcy zł.
3,7
~Maciek
Sedan 1.9 TDI 75KM 55kW
Myślę że największą zaletą tego samochodu jest jego prostota,brak elektroniki,komputerów itp. co w efekcie daje niezawodność na lata. Największą zaś wadą to,że najmłodze B4ki mają 13 lat,a wyrwać \"perłę\" od dziadka-niemca,co to raz omę do kościoła zwiózł to CUD na miarę 6-tki w totka.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Passat B4 Sedan
5,5
13,9
~iconn
Sedan 1.9 TDI 90KM 66kW
Byłoby doskonale ale te awarie. Wiem, że stare auto - ale jednak boli.
Volkswagen Passat B4 Sedan