Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B4 Kombi

laksen, 17 lat temu
Silnik 1.9 TDI 90KM 66kW
Rok produkcji 1994
Volkswagen Passat B4 Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW 1993-1997 - Oceń swoje auto
Zadbany egzemplarz warto kupić (chociaż ciężko znaleźć taki), dla 4 osobowej rodziny w sam raz i do tego bardzo ekonomiczne kombi, wyjątkowa odporność na "rudą". Tani w naprawie.
90 kucy jak na to auto to troche przymało jednak, demon prędkości i przyspieszeń to nie jest, jednak do sprawnego poruszania się po naszych drogach w zupełności starczy, moment obrotowy nie każe wajchować jak w benzyniaku (duży plus)
Chodzi jak w nowym aucie
Zawieszenie bardzo trwałe jak na nasze drogi do tego tanie w naprawie
Z przodu kulturka, cofam na lusterka, a że dosyć duże to nie narzekam.
Tutaj trochę narzekam, pomimo tego że wszystko na swoim miejscu i proste w obsłudze to w zamian za poduszke dla pasażera z przodu straciłem zamykany schowek, pozostały tylko w drzwiach i pod radiem, a to stanowczo za mało.
Ogrzewanie perfekcyjne, zimą w krótkim rękawku jade w trase, przednia szyba błyskawicznie odparowuje, klima manual, ale wystarcza.
Z przodu jadej ak panisko, z tyłu też 2 dorosłe osoby nie narzekają.
W końcu diesel, za wiele nie ma co oczekiwać.
naprawiam w stacji obsługi pojazdów (rachunki) i wychodzi do tego taniej niż u prywaciarza za miedzą. Części tanie, pełno zamienników, spalanie średnio 5,2l./100km (bez korków w dużych miastach). Całość na 5!!!
Mimo wszytsko za Odrą ten samochód już by nie jeździł, ale w Polsce przeciętny egzemplarz nadal wysoko się ceni w porównaniu do konkurencji.
elektronika pomału wysiada, zimne luty itd. ale koszt naprawy u elektryka niewielki, czujnik ABS padł, normalnie zużywające się elementy zawieszenia. Zawsze dojechałem do celu.
padła mi turbina, cholernie drogie, wycieki oleju.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW [l/100km]

5,5