Nie ma co oczekiwać od tego auta coś co mają samochody o kilkanaście lat mniej. Jeśli ktoś ceni sobie niezawodność auta i jego trwałość, to ten model jest naprawdę godny polecenia. Trudno jednak w dniu dzisiejszym trafić na dobry egzemplarz. Dla poszukiwaczy życzę powodzenia.
Oczywiście nie można mówić tutaj o niesamowitych osiągach, ale jeśli chodzi o niezawodność tego motora w tym przedziale rocznikowym i mocy to jest to silnik o naprawdę niezawodnej konstrukcji. Posiadam ten samochód od trzech lat. Zrobiłem na nim 70000 km. - żadnych niespodzianek. Kupiłem go w komisie - realny przebieg jest wielką niewiadomą zawsze mówią, że oryginalny, ale w rzeczywistości i tak jest przekręcony. Szwagier ma takie same auto z przebiegiem grubo ponad 400000 i też żadnych niespodzianek.
Jeśli dofinansowuje się ten motor dobrymi częściami zamiennymi to służy bez żadnych problemów
Podoba mi się krotki drążek zmiany biegów.
W moim modelu skrzynia chodzi bez zarzutów, czasem muszę tylko dwa razy wysprzęglić aby wrzucić wsteczny bez zgrzytu, ale z doświadczenia wiem, że jest to normalne w wielu autach.
Trochę miękki na zakrętach, ale za to komfortowy w polskich warunkach. I do tego bardzo trwałe i proste zawieszenie.
Dla mnie super.
Ogrzewanie super, choć w bardzo chłodne dni trzeba trochę poczekać aby się nagrzało wnętrze - doskonałe rozwiązanie to webasto, dostępne zresztą w tym modelu
Tutaj to nawet najwyżsi nie mogą narzekać. Miejsca od groma nawet na tylnej kanapie.
W porównaniu do golfa z tego rocznika i z tym silnikiem to o niebo cichszy, choć znajdą się i tacy co powiedzą, że to traktor.
Nie ma co dyskutować. Przy tej pojemności, masie auta i ładowności to wzór w zużyciu. Jeszcze nigdy nie przekroczył mi 6-cziu litrów. Może dlatego, że nigdy nie sprawdzałem jego zużycia tylko w mieście.
Większość awarii w tym aucie potrafi usunąć sam użytkownik. A są to naprawdę - przynajmniej w moim aucie - drobiagi
Jeszcze nie miałem
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW