: Rewelacyjny oszczędny i niezawodny. Jak ma dobry akumulator i paliwo Syberii się nie boi.
: Psują się wycieraczki tylnej szyby (combi)
Układ hamulcowy
: Czujniki ABS Przód. Oryginał Ats 70zł???????
Doskonały samochód dla 4 osobowej przeciętnie zarabiającej rodziny,ale również do małego biznesu. Bez zbędnej elektroniki i bajerów .Niezawodność tkwi w prostocie. Jeżeli szukasz niedrogiego i niezawodnego auta i masz praktyczne podejście do życia to ten model spełni Twoje oczekiwania. Sztuką jest niestety kupić ten model bezwypadkowy, z rozsądnym przebiegiem i ceną. Ja wszystkie swoje auta przywoziłem od Niemca i nigdy tego nie żałowałem. Wyjdzie drożej ale na pewno lepiej.
1.9 Tdi 90KM demonem prędkości nie jest. Jeśli natomiast porównamy jego osiągi, niezawodność, spalanie i kulturę pracy to jest to chyba najlepszy diesel świata no może exe quo z 2.5 Tdi 140KM z Audi A6 ale C4.
Wszystko OK. Od czasu do czasu należy przesmarować linki przy skrzyni biegów.
Zawieszenie proste i niezawodne. Po 100tys. przejechanych w Polsce za zrobienie przodu czyli sworznie, drążki, sinenbloki (Lamforder) i geometria wyszło ok.600zł.
Ja mam combi , więc dookoła panorama
Niemiecki ład i porządek. Wszystko jest jak Pan Bóg przykazał. Jedynie co mnie irytuje to brak schowka po stronie pasażera. W wersji z klimą i airbagami niema.
Dla siedzących z przodu ok.,z tyłu chyba też nie żle bo nikt nie narzekał.
Rewelacja!!!! I to z przodu jak i z tyłu. Po złożeniu tylnych kanap robi się minibus, a jak trzeba się kimnąć np. na rybach, to wchodzi materac 2 osobowy.
Ogólnie nie jest żle. Powyżej 150 robi się trochę głośno , a szczególnie słychać szybodach. Biorąc pod uwagę ilość dróg w naszym kraju , gdzie można bezpiecznie przekraczać tę prędkość to......
Bardzo oszczędny. Koszty eksploatacji śmieszne.
Mój Pasek ma 290tys, w tym ok.100 przejechanych przeze mnie. Wymieniłem 2 x pasek rozrządu, dwa przednie czujniki ABS, chłodnicę klimy , 3xklocki, szczęki z tyłu
raz tarcze przednie i niedawno elementy przedniego zawieszenia.Regeneracja alternatora i rozrusznika. Myślę jednak, że to nie są usterki, a po prostu eksploatacja. Ot i cała historia.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW