: Zapala w każdym mrozie, mało pali i ma dobrą dynamikę, poza tym się nie psuje.
Ma drobne mankamenty: brak schowków, słabe oświetlenie pokręteł nawiewów, szmaciana tapicerka bardzo denerwujące włączanie tylnej wycieraczki itp
Silnik dość dobry a że nie idealny to gwiazdka mniej, ale dałbym mu 9pkt/ na 10
Niby ok ale czasem coś nie chce wejść, albo zgrzytnie ,ale to sporadycznie.
Bardzo dobrze, przy większych prędkościach kieruje się b. dobrze, i w miarę komfortowy po dziurach,poza tym prosty i wytrzymały,niski koszt naprawy.
Nie ma powodu do narzekania .
Ogrzewanie b. dobre, klimatyzacja b. wydajna ale zapachy klimy usuwałem różnymi sposobami(łącznie z demontażem i kompletnym czyszczeniem) i z miernym skutkiem.
Przestrzeni nie brak, za to ze schowkami jest problem bo ich prawie nie ma.
Nie jest b cicho ale to w końcu dość stary model, i tak jest dość dobrze, jeżdziłem głośniejszymi.
Największe spalanie miałem z przyczepą towarową-7,5l/100, a do Grecji na Chalkidiki (1700km) bez tankowania z pełnym bagażem + bagażnik dachowy (do zbiornika wchodzi ok 100l) i jeszcze coś miałem w baku więc tu można dać najwyższą ocenę. Poza tym części są dostępne i nie drogie (np chłodnica ok280zl a do scorpio 2.5TD 1600zl )
dość stary model za dość duże pieniądze ale jeśli zmienić to tylko na nowszy model.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW