: Nie do zabicia 1.9 Tdi afn z bardzo dobrym przyśpieszeniem , elastycznością , niezawodnością , i spalaniem:)
Żałuję że pozwoliłem sprzedać ten samochód nowe Generacje jak np B6 passata już wielokrotnie pożarły portfel na naprawę . Chyba niebawem poszukam u Helmuta kolejnego B4 :)
Dałem 5 ponieważ , silnik ok klekocze ale to diesel jak sie rozgrzeje w środku podczas jazdy silnika nie słychać prawie wgl po za pomrukiwaniem dieslowskim, elestyczny jest bardzo , wystarczy dobrej jakości paliwo wlać:) Szczególnie mój egzemplarz polubił Shel V power diesel:) Mruczał z zachwytu:)
Skrzynia ma krótkie przełożenia , wbijają się bez problemu , ale prawie , często ciężko wbić precyzyjnie bezpośrniednio pierwszy bieg, pewnie wybierak bądź synchroniator już do wymiany ale przy tym przebiegu wybaczam:)
hmhm dam 4 bo jak dla mnie mimo wszystko seryjne zawieszenie trochę za miękkie ale to może byc tylko moja opinia . A tak to porwadzi się pewnie , kilka razy miałem sytuację awaryjną poślizg np i auto nie zawiodło, po za tym na śniegu i lodzie super kombiaczek bokiem lata;)
Kombi ma widocznośc idealną wszędzie widoczność jest bardzo dobra , łatwo można wyczuć końce samochodu. Kto twierdzi inazej nie umie chyba dobrze fotela ustawić sobie:)
PAssat to PAssat niemieckie solidne auto , co tu dużo o ergonomi może 3 pokrętła i 5 przycisków nic więcej:)
O tutaj jest duże pole do popisu :) mimo iz mój egzemplarz nie miał klimatyzacji , to bardzo dobrze , szybko nagrzewał się i chłodził:) Miodzio
Tutaj nie ma co się rozpisywać , przestrzeni Pojemny kufer , Pojemne wnętrze, nie jedno now auto może mu zazdrościć
Wyciszenie ogólnie jst dobre ale , no własnie powyżej prędkości 120km/h robi się dość głośno za sprawą wiatru.
Zużycie paliwa podam największe uzyskane przez moją osobę , najmniejsze i średnie . 7,7/100: 4,3/100: 5,8/100. Przeglądy sa raz w roku i tyle co każdy starszy samochód. Części są tanie i bardzo duża dostepność zamienników Polskich.
Są tanię , ale ludzie przestroga sprawdźcie te samochody dokładnie , bo ludzie zajeżdżają je na śmierć, te samochody są niezawodne ale trochę serca i umiejętności przy eksploatacji trzeba włożyć w niego.
Szczerze , ja dbałem o ten samochód, zadbany został z niemiec sprowadzony od pierwszego właściciela. Nie było jakiś niespodzianek . Padały cześci eksploatacyjna czyli to co w każdym aucie po kilku latach:)
Nie było żadnych poważnych usterek:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW