Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B3 Sedan

\\\\\\ Wolverine ///, 11 lat temu
Silnik 2.0 115KM 85kW
Rok produkcji 1993
Volkswagen Passat B3 Sedan 2.0 115KM 85kW 1990-1993 - Oceń swoje auto
Karoseria : Karoseria jak i calutka podłoga coś wspaniałego !! Ja akurat mam ocynk i kiedy byłem na przeglądzie, gościu który mi go robił po wyjściu z kanału powiedział, że NIGDY jeszcze nie widział 20-letniego samochodu w lepszym stanie niż niejedne nówki, które do niego przyjeżdżają ;)
Ogólnie samochód jest nie do zajechania ! Szkoda tylko, że właśnie z tego powodu dla większości ludzi stał się wołem roboczym ;/ przez co ludzie kojarzą go teraz ze starym gratem do wożenia materiału, towaru, czy kartofli na targ :( smutne, nie na taką opinię zasługują te samochodzy ;( ale każdy znawca motoryzacji wie ile znaczy KULTOWA NIEZAWODNA B3 !!!
Silnik rewelacja, świetnie pracuje przy niskich jak i wysokich obrotach, potrafi wcisnąć w fotel. Jak na 20 letni samochód jestem pozytywnie zdziwiony jego osiągami
Czasem 1 lub wsteczny trudno wchodzą, ale u mnie to akurat wina \"plasticzku\"- łączenia linki drążka ze skrzynią, u ojca model i silnik ten sam i biegi wchodzą gładziutko bez żadnych oporów i zgrzytów
Jak na tak masywny samochód, prowadzi się go szokująco lekko. Żadnych problemów z manewrami przy parkowaniu
Jeśli nie ma się zabrudzonych szyb ;) - w aucie widać dosłownie wszystko ! Nie ma żadnych problemów z widocznością przy jakimkolwiek typie parkowania !
To był pierwszy samochód jakim jeździłem bo najpierw miał ojciec, ale dzięki jego rozmiarom, teraz nie ma dla mnie jakichkolwiek trudności w parkowaniu chociażby, lub w zapanowaniu nad wozem przy dużych prędkościach, a potrafi je osiągnąć
Zimą szybki raz dwa odmrożone, po 2 minutach w aucie idzie się dosłownie ugotować, nie mam żadnych zastrzeżeń
Oj tak to jest pierwsze co mówią znajomi kiedy wsiadają (czyt. \"O ku**a ile tu jest miejsca!\" ) :D nawet po maksymalnym odsunięciu przednich foteli - pasażerowie z tyłu nawet nie ocierają kolanami o przedni fotel.
W moim egzemplarzu akurat jest jedna uszkodzona uszczelka od drzwi kierowcy, ale daje to o sobie znać tylko wtedy kiedy jadę po mokrej ulicy i słyszę lekki szum jezdni to wszystko ;)
Wiadomo coś za coś ;) Passaty nie należą do samochodów paliwooszczędnych, same rozmiary auta dają o tym znać a zwłaszcza silnika, ale jeśli chodzi o wrażenia z 20 letniego sinlika 2.0 115KM... coś pięknego ! POLECAM !
Jest to mój pierwszy samochód, ale zachorowałem na niego przez ojca, który sprawił sobie takiego 4 lata wcześniej i on tak samo jak ja byliśmy zachwyceni jego niezawodnością i potencjałem w stosunku do ceny za tzw. psie grosze ;) mimo, że było mnie stać na 2 razy droższy samochód ja wybrałem B3 w benzynie z silnikiem 2.0 i wyboru nie żałuję !
głupie, malutkie drobiazgi typu wymiana filtru powietrza bo kiedyś miałem tak zapchany że nawet nie chciał odpalić :D wsadziłem nowy i odpalił od razu bez problemu ;) odkąd go mam w \"naprawy\" wydałem kase tylko na filtr powietrza i filtr oleju przy wymianie oleju ;)
Jeszcze nigdy nie miałem w nim poważnej usterki !! Rewelacja !!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 115KM 85kW [l/100km]

7,6