Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B3 Sedan

bartek723@wp.pl, 17 lat temu
Silnik 1.8 90KM 66kW
Rok produkcji 1990
Volkswagen Passat B3 Sedan 1.8 90KM 66kW 1988-1993 - Oceń swoje auto
Inne : że potrafi tyle znieść i dalej jeździ
Zawieszenie : tuleje szybko sie wybijają
Inne : uszczelka pod głowicą sie poci
Karoseria : Jeśli był zarysowany trzeba sie liczyc że po źimie zawita rdza
Ogólnie fajne autko!!
Silnik idealny do gazu zero problemów.Mało mocy co przekłada sie na duże spalanie.Praktycznie niemiałem żadnej awarii.Jest tylko jeden problem poci sie uszczelka pod głowicą kilka tysiaków po wymianie i znowu to samo.
W tych rocznikach to tragedia,czasem niechce wejsć wogóle jedynka czy wsteczny.Strasznie długie przełożenia.
Prowadzi sie super nawet 180 km/h i niema problemu z koleinami jakich dużo w Polsce.Lecz raz w roku trzeba mieć na uwadze wymiane wszystkich tulei w przednim zawieszeniu,tył raz na 2 lata.Pocieszająca jest cena cześci są tanie!!
Niema problemów
No cóż niestety w tym roczniku niedokońca wszystko wyszło tak jak trzeba.Odpada podsufitka i trzeszczą plastiki.
Wentylacja jest ok,a jak sie ma szyberdach jest jeszcze lepiej.Parowanie szyb to nieproblem nadmuch szybko usuwa parę.
Mi sie podoba ale wiadomo ze niewszystkim musi.Jest duzo miejsca na nogi i wielki bagażnik.
No tu jest mały problem słychać silnik i wiatr gwiżdże jak niewiem,ale wkońcu to autko ma już 17 lat!!!
Troche lubi paliwko mi spala jakieś 13 na setke cykl mieszany.Gazu 10 ani więcej ani miej.Części są tanie dostepne wszedzie to mi sie podoba jest mnóstwo zamienników i jest łatwy do napraw każdy mechanik potrafi go naprawić za nieduże piniążki.
Tanie autko,tanie cześci sam zdecyduj.
Nigdy mnie niezawiódł.Wszystko działa jak trzeba.
Miałem jedną poważną naprawe wymiana kolumny kierowniczej przepuszczała już płyn,lepiej zwrócić na to uwagę ponieważ nie jest to tania rzecz.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 90KM 66kW [l/100km]

10,7