Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B3 Kombi

sznajder51@wp.pl, 20 lat temu
Silnik 1.6 TD 80KM 59kW
Rok produkcji 1990
Volkswagen Passat B3 Kombi 1.6 TD 80KM 59kW 1988-1993 - Oceń swoje auto
Jestem zadowolony z autka zmienie też na passata ale nie długo bo ten jest jak nowy zamierzam zrobić remont silnika bierze troszke olej,Koszt naprawy u mechanika wyniesi mnie 1000 zł z częściami (pasek rozżądu,napinacz rozżądu,pierścienie na tłokach,uszczelniacze na zaworach.kpl. uszczelek,olej)
jeśli dodam gaz do dechy to z jedynki idzie nie źle,równa się z benzyną 1.4
zbyt krótkie przełożenia pierwszego i drugiego biegu brak 6 biegu
mój passacik doskonale sie prowadzi amortyzuje wszystkie nierówności zapewniając komfort jazdy
doskonała w audi 80 B3 czuje się jak w czołgu natomiast passat zapewnia dobra widocznośc,może to kwestia przyzwyczajenia
nie mam zastrzeżeń poza tym jak paliłem to umiejscowienie popielniczki nie było na miejscu
nie wiem jak inne paski ale w moim przy -15 po przejechaniu kilometra leci gorące powietrze,parują tylne szyby i w aucie czuje się wilgoć
na to nie można narzekać miejsca sporo i wygodnie podrużuje nawet w długiej trasie
masakra jak jade 20 km/h jest super w miare wzrostu prędkości hałas zwiększa się do 110km/h idzie wytrzymać powyżej jast zbyt głośno nadrabiam to radiem a mam gamme starego kaseciaka przynajmniej nikt nie narobi szkód wybijając szybke po co komu taki sprzęt nikt nie kupi także śpie spokojnie poza tym radyjko polecam super radzi sobie w terenie
rewelacja trasa 5,0l na 100km , miasto do 6,5l średnio do 6l na 100km,
wymieniałem dwa razy świece żarowe w ciągu 2 lat bo tyle go mam
jestem człowiekiem któremu przeszkadzają stuki i puki na przeglądach karze wszystko rzetelnie przejrzec i jeśli cokolwiek podlega wymianie od razu to wymieniam i oto w ten sposób wymieniłem całe zawieszenie (amortyzatory,mocowanie mc pherson,tarcze hamulcowe,łożyska,wszystkie tulejki ruchome itp.,nie wspomne o klockach hamulcowych tylko i wyłącznie orginalne na zwykłych 3miesiące to ciężkie auto)
Volkswagen Passat B3 Kombi