Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B3 Kombi

zięba-jedrzejów, 19 lat temu
Silnik 1.8 90KM 66kW
Rok produkcji 1993
Volkswagen Passat B3 Kombi 1.8 90KM 66kW 1988-1993 - Oceń swoje auto
jest to autko spoko, ma dużo miejsca w środku nie koroduje no i jest to vw auto nie do zajechania i łatwe do odsprzedaży. niestety interesują się nim amatorzy cudzej własności.
mam pasata już 4 lata auto spisuje się nieźle poza małymi usterkami wynikającymi z codziennej eksploatacji. ma za mało mocy do masy auta(nie jest przecież bardzo wolny 180- 200 km/h na autostradzie nie stanowi dla niego problemu) ale za to jest bezawaryjny.przy niskich obrotach jest mułowaty.
nawet ok , ale czasami chaczą biegi w szczególności wsteczny.
jest twardy jak każdy vw ale koszty częsci nie przerażają wkład do amortyzatora przedniego kosztuje 110 zł sztuka.Drogi trzyma się jak przyklejony.
w kombi jest super
denerwuje mnie brak obrotomierza i przełącznik świateł oraz przełączanie naświatła długi reszta jest ok.
w zimie nie mam zastrzeżeń,ale latem nie radzi sobie z przewietrzaniem wnętrza.
miejsca z przodu jest dużo a z tyłu to istny raj samoichody wyższej klasy nie mają tyle miejsca co" pasek"
jest głośny w mieście jak i na trasie szczególnie przy dużych prędkościach rzędu 150 -180 km/h
moje auto ma instalację gazową i z tego powodu jest oszczędne maksymalne spalanie to 11 litrów na trasie przy prędkościach ok. 160-180 km/h (w niemczech na autostradzie)
vw trzyma cenę.oczywiście za zadbany egzemplarz trzeba sporo zapłacić ale za to odwdzięczy się bezawaryjnościa i niskimi kosztami utrzymania.polecam to autko każdemu kto szuka dobrego auta do codziennej jazdy nie tracącego dużo na wartości.
jest w miarę niezawodny padła mi pompa od wspomagania,wymieniałem tłumiki łożyska wszystkich kół oraz uszczelke kolektora wydechowego.
jak na 12 letnie auto to spisuje się ok.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 90KM 66kW [l/100km]

9,0